Bine ai venit pe pagina de ghid turistic Salerno, Italia! Aici gasesti date generale Salerno precum: istorie Salerno, clima Salerno si economie Salerno. Rubrica stiati ca Salerno contine curiozitati si lucruri interesante despre Salerno. Daca esti in cautare de cazare in Salerno, poti verifica sectiunea de hoteluri Salerno pentru o lista detaliata a unitatilor de cazare disponibile. Ghidul turistic Salerno este completat de colectia de harti turistice Salerno, evenimente si obiective turistice Salerno, restaurante Salerno, baruri Salerno, magazine Salerno si activitati Salerno.

Vezi harta interactiva Salerno, Italia

Salerno, Italia

Vezi unitati de cazare, obiective turistice, restaurante, locuri de distractie, locatii shopping, activitati pe harta interactiva

Salerno este un oras in Campania (sud-vestul Italiei) si este capitala provinciei cu acelasi nume. Acesta este situat in golful Salerno din Marea Tireniana. Salerno a fost un principat lombard independent in Evul Mediu timpuriu. In acest timp, a devenit locul primei scoli medicale din lume. In secolul al XVI-lea, sub familia Sanseverino, a cunoscut o mare inflorire, orasul a devenit un mare centru de cultura si arte, iar familia a angajat mai multi dintre cei mai mari intelectuali ai timpului. Mai tarziu, in anul 1694, orasul a fost lovit de mai multe cutremure si epidemii catastrofale. Dupa o perioada de guvernare spaniola, care va dura pana in secolul al XVIII-lea, Salerno a devenit parte a Republicii Partene.

In istoria recenta, orasul a gazduit pe regele Italiei, care s-a mutat din Roma in anul 1943 dupa ce Italia a negociat o pace cu aliatii in al doilea razboi mondial. In oras a fost infiintat un asa-numit “guvern al Sudului”, care a devenit timp de cateva luni capitala Italiei. Unele dintre debarcarile aliate in timpul operatiei Avalanche (invazia Italiei) au avut loc langa Salerno.

Astazi Salerno este un important centru cultural in Campania si Italia si a avut o istorie lunga si plina de evenimente. Orasul are o cultura bogata si variata. Orasul este impartit in trei zone distincte: sectorul medieval, sectorul secolului al XIX-lea si zona postbelica mai dens populata, cu mai multe blocuri de apartamente.

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere