Bine ai venit pe pagina de ghid turistic Sorrento, Italia! Aici gasesti date generale Sorrento precum: istorie Sorrento, clima Sorrento si economie Sorrento. Rubrica stiati ca Sorrento contine curiozitati si lucruri interesante despre Sorrento. Daca esti in cautare de cazare in Sorrento, poti verifica sectiunea de hoteluri Sorrento pentru o lista detaliata a unitatilor de cazare disponibile. Ghidul turistic Sorrento este completat de colectia de harti turistice Sorrento, evenimente si obiective turistice Sorrento, restaurante Sorrento, baruri Sorrento, magazine Sorrento si activitati Sorrento.

Vezi harta interactiva Sorrento, Italia

Sorrento, Italia

Vezi unitati de cazare, obiective turistice, restaurante, locuri de distractie, locatii shopping, activitati pe harta interactiva

Situat pe o terasa cu vedere la splendida coasta Amalfi, Sorrento este imbibat cu farmec si ecouri ale trecutului antic. Pozitia sa este perfecta si ofera o vedere uimitoare a golfului Napoli, iar lista sa de atribute este plina. Parcuri, vile, portocali, lamai si plantatii de maslini, strazi inguste si pitoresti zile insorite, au asigurat un flux constant de vizitatori in oras.

Numele orasului isi are originea in antichitate si deriva dintr-un cuvant grecesc care inseamna „Curge“, datorita formei de oras care pare ca sta sa curga peste roca de calcar pe care se afla orasul, definind marginea stancilor. Istoria orasului Sorrento este conectata la Insula Lipari, initial colonizata in secolul al VIII-lea i.Hr. Corintienii, care se ocupau cu explorarea terenurilor, s-au stabilit mai tarziu in Sorrento.

Sorrento in evul mediu a cazut in mainile gotilor si bizantinilor, dar a rezistat si a respins avansurile lombarzilor Benevento in ciuda unui asediu. Inconjurat pe doua parti de mare Sorrento a fost jefuit de multe ori de pirati iar in anul 1500 de catre marinarii din Pis. Aceste atacuri au dus la construirea de fortificatii de-a lungul coastei.

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere