Bine ai venit pe pagina de ghid turistic Capri, Italia! Aici gasesti date generale Capri precum istorie Capri, geografie Capri, clima Capri, cultura Capri si economie Capri. Rubrica stiati ca Capri contine curiozitati si lucruri interesante despre Capri, Italia. Daca esti in cautare de cazare in Capri, poti verifica sectiunea de hoteluri Capri pentru o lista detaliata a unitatilor de cazare disponibile. Ghidul turistic Capri este completat de colectia de evenimente si obiective turistice Capri, restaurante Capri, baruri Capri, magazine Capri si activitati Capri.

Vezi harta interactiva Capri, Italia

Capri, Italia

Vezi unitati de cazare, obiective turistice, restaurante, locuri de distractie, locatii shopping, activitati pe harta interactiva

Insula Capri, colonizata de greci in antichitate, cucerita de romani mai tarziu, este una dintre cele mai pitoresti si vizitate insule din Europa, situata in Marea Tireniana, in largul Peninsulei Sorrentine, pe latura de sud a Golfului Napoli, in regiunea Campania din Italia.

Frumusetile sale unice au facut-o celebrata din cele mai vechi timpuri. Insula are un farmec mitic, prin scrierile si legendele Greciei antice (Homer – Odissea), cu peisajele sale impresionante, comorile sale naturale sau frumusetea din pesterile stancoase din jurul insulei. Capri a fost o sursa de inspiratie pentru poeti si iubitori de calatorii de-a lungul secolelor.

Geologic vorbind, insula este un relief carstic, care a fost erodat pana la dizolvare de-a lungul anilor, formandu-se creste, turnuri si doline fanteziste in stanca. Acest proces a separat de-a lungul timpului Insula Capri de continent. Pe Insula Capri se afla doua municipii: Capri, care a fost o statiune de pe vremea Republicii Romane, si Anacapri, fiecare cu propria lui administrare. Acesta din urma este construit pe un platou inalt, oferind vederi ametitoare cu stanci abrupte si locuri cu panorame ametitore.

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere


Oferte turistice Capri