Ghid turistic Maldive – Sectiunea date generale Maldive contine informatii despre istoria Maldive, geografia Maldive, clima Maldive, cultura Maldive si economia Maldive.

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.

Ghiduri din Maldive

Date generale Maldive

Date generale Maldive

Date generale

  • Denumire oficiala: Republica Maldive
  • Capitala: Male
  • Suprafata si diviziuni teritoriale: 298 kmp
  • Populatia: 300.000 (estimare)
  • Limba oficiala: dhivehi
  • Ziua nationala: 26 iulie (obtinerea independentei in 1965)
  • Moneda nationala: Rufiyaa
  • Prefix telefonic international: + 960
  • Forma de guvernamant: republica

Maldive sau Insulele Maldive, oficial Republica Maldive, este o tara insulara format dintr-un grup de atoli din Oceanul Indian, situat la sud-vest de India in Marea Laccadivelor din Oceanul Indian . Cei 26 de atoli ai arhipelagului formeaza un teritoriu ce contine 1.192 de insule din care 250 sunt locuite. Maldivele sunt cel mai mic stat asiatic, atat din punct de vedere al populatiei cat si al suprafetei. Este de asemenea statul cu cea mai mica altitudine maxima din lume.

Scurt istoric

Insulele Maldive au reusit sa scape in mare parte de represiunile coloniale, spre deosebire de vecinii sai. Portughezii au fost primii interesati de aceste insule si si-au croit drum cu forta catre putere, prin uciderea sultanului. Dar, in 1573, la 15 ani dupa ce capitanul Andreas Andre isi stabilise domnia, seful local a ucis intreaga garnizoana portugheza din Male. Dupa aceea, britanicii si olandezii au preferat sa nu se amestece pana in 1887 cand britanicii au fost invitati sa participe in viata economica a insulelor. Acest fapt a fost determinat de dominatia comerciantilor Borah din Bombay care exercitau un control strict asupra economiei locale. Prin urmare, sultanul Mohammed Muenuddin II a semnat un acord prin care insulele deveneau protectorat al britanicilor, acestia avand si dreptul de a-si instala o baza militara aici. Maldivele au devenit sultanat complet independent in 1965 si 3 ani mai tarziu o republica independenta total.

↑ Sari sus

Geografie

Maldive se intinde la nord si sud de Ecuator, la doar cateva grade sub Sri Lanka. Contine 1192 de insule, din care doar 250 sunt locuite, imprastiate pe o distanta nord-sud de 754 kilometri si est-vest de 118 kilometri. Suprafata insulelor este de doar aproape 300 kilometri patrati. Nisipurile albe sclipitoare ale Maldivelor sunt minunate pentru relaxare, dar nu foarte bune pentru culturi. Unele din cele mai fertile insule contin paduri tropicale, iar in rest pe insule mai cresc pepeni, citrice, banane, bambus, yam, mei, taro si multa nuca de cocos.

↑ Sari sus

Clima

Fiind vorba de o regiune ecuatoriala, Maldivele au o climat constant, si anume sezonul musonilor. Singurele variatii sunt doar in ceea ce priveste cantitatea de precipitatii: intre decembrie si martie (iruvai_) precipitatiile sunt mai reduse, iar intre aprilie si noiembrie (_hulhangu) sunt precipitatii dese si chiar vijelii.

↑ Sari sus

Economie

Maldivele sunt dependente masiv de turism pentru supravietuirea monedei sale, pe care o foloseste sa importe aproape orice, deoarece pe insule se produc foarte putine lucruri. Pe insule se cultiva doar cartofi dulci, mei, yam, taro si o serie de fructe precum pepene, banana, ananas si citrice. Pescuitul reprezinta o sursa importanta de hrana si de venit pentru populatia locala. Inca din vremuri timpurii, Maldivele reprezentau un punct de escala important pentru multi navigatori – transportul maritim este o industrie acum. Turismul reprezinta 28% din PIB si este foarte bine gestionat de catre guvern, nu numai pentru ca este o industrie importanta, dar si pentru protejarea vietii marine delicate a insulelor.

↑ Sari sus

Cultura

O comunitate de comercianti maritimi prin traditie, dhivehin-ii acorda o importanta sporita armoniei cu natura. Majoritatea locuitorilor insulei sunt angajati in industria pescuitului si multi au fost recrutati de catre industrie turismului, care este, de asemenea, extrem de sensibila la mediul inconjurator. Religia lor este islamul si este politicos sa va adresati cu salutul assalam alaikum, urmat de kihineh? (Ce mai faci?).

Muzica traditionala a dhivehin-ilor este numita Bodu Beru (toba mare) si are puternice accente africane. Mestesugurile locale includ sculptura in lemn si piatra, constructia de barci, tesutul si fabricarea bijuteriilor.Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere