Pentru orice turist adevarat, o lista a obiectivelor turistice din Timisoara, Romania, de tip fantana, se poate dovedi foarte utila in timpul planificarii unei vacante in Timisoara, Romania. Noi va oferim in aceasta sectiune nu numai o lista, ci si descrieri cu imagini foto si video, precum si informatii utile pentru vizitarea principalelor obiective turistice din Timisoara, Romania de tip fantana.

Lista obiectivelor turistice din Timisoara, Romania - Fantana

Denumire obiectiv turistic
Fantana cu Pesti - Fantana Fantana cu Pesti Fantana cu pesti este situata in Piata Victoriei din Timisoara. A fost realizata in anul 1957, avand forma de stea cu 5 colturi. Aceasta fantana arteziana a devenit in scurt timp locul preferat al fotografilor, tinerilor si varstnicilor. Monumentul da o nota distincta zonei, revigorand atmosfera creata de cladirile monumentale din jur.
Fantana din Piata Unirii - Fantana Fantana din Piata Unirii Fantana din Piata Unirii (Timisoara) se afla intre Catedrala romano-catolica si Statuia Sfintei Treimi. Din cauza faptului ca orasul este amplasat pe un teren mlastinos, principala preocupare a edililor timisoreni din acea vreme a fost realizarea unui foraj de mare adancime, pentru a obtine apa buna de baut, contracarand astfel epidemiile care…