Pentru orice turist adevarat, o lista a obiectivelor turistice din Gilau, Romania, de tip lac, se poate dovedi foarte utila in timpul planificarii unei vacante in Gilau, Romania. Noi va oferim in aceasta sectiune nu numai o lista, ci si descrieri cu imagini foto si video, precum si informatii utile pentru vizitarea principalelor obiective turistice din Gilau, Romania de tip lac.

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.

Lista obiectivelor turistice din Gilau, Romania - Lac

Denumire obiectiv turistic
Lacul Gilau - Lac Lacul Gilau Lacul Gilau este situat pe raul Somesul Mic, in aval de confluenta raurilor Somesul Cald si Somesul Rece, la contactul Muntilor Gilaului cu dealurile periferice. Lacul servea drept sursa de alimentare cu apa potabila a orasului Cluj Napoca, apele sale provenind din izvoarele Muntilor Apuseni. La coada lacului s-a format o micro-delta invadata…
Lacul Somesul Cald - Lac Lacul Somesul Cald Lacul Somesul Cald este o amenajare hidroenergetica de pe Valea Somesului Cald, urmata de lacurile Fantanele si Tarnita, pe raza localitatii Gilau din judetul Cluj. Apele lacului sunt utilizate pentru a mobiliza turbina de tip Kaplan a unui hidroagregat cu o putere instalata de 12 Mw pus in functiune la data de 10 martie 1983.