Pentru orice turist adevarat, o lista a obiectivelor turistice din Deva, Romania, de tip monument, se poate dovedi foarte utila in timpul planificarii unei vacante in Deva, Romania. Noi va oferim in aceasta sectiune nu numai o lista, ci si descrieri cu imagini foto si video, precum si informatii utile pentru vizitarea principalelor obiective turistice din Deva, Romania de tip monument.

Lista obiectivelor turistice din Deva, Romania - Monument

Denumire obiectiv turistic
Monumentul Luptatorilor Anticomunisti - Monument Monumentul Luptatorilor Anticomunisti Monumentul luptatorilor anticomunisti esti situat pe Bulevardul 1 Decembrie 1989 din Deva, in fata Prefecturii. Denumit si “Bolovanul cu cruce”, monumentul a fost dezvelit in anul 2006 si reprezinta un omagiu adus luptatorilor anticomunisti din munti: Ioan Gavrila Ogoranu, Mihai Timaru si Elisabeta Rizea.
Monumentul Eroilor Neamului - Monument Monumentul Eroilor Neamului Monumentul Eroilor Neamului este situat pe strada Avram Iancu nr. 2, in curtea Catedralei Sfantul Stefan din Deva, judetul Hunedoara. Realizat intre anii 1993-1995, de catre sculptorul Ioan Seu, monumentul a fost rezvelit la data de 25 octombtie 1995. Pe fatada monumentului se afla o placa cu chipurile lui Horea, Closca, Crisan si Avram Iancu,…