Pentru orice turist adevarat, o lista a obiectivelor turistice din Ieud, Romania, de tip muzeu, se poate dovedi foarte utila in timpul planificarii unei vacante in Ieud, Romania. Noi va oferim in aceasta sectiune nu numai o lista, ci si descrieri cu imagini foto si video, precum si informatii utile pentru vizitarea principalelor obiective turistice din Ieud, Romania de tip muzeu.

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.

Lista obiectivelor turistice din Ieud, Romania - Muzeu

Denumire obiectiv turistic
Muzeul Etnografic al Familiei Ples - Muzeu Muzeul Etnografic al Familiei Ples Muzeul etnografic al Familiei Ples din Ieud este situat la baza dealului unde se gaseste cea mai veche biserica de lemn din Maramures. Este amenajat in cadrul unei foste gospodarii taranesti veche de circa 200 ani si cuprinde o colectie de obiecte de port popular si unelte specifice acestei zone.
Casa-Muzeu Dunca Patu - Muzeu Casa-Muzeu Dunca Patu Casa muzeu Dunca Patu din Ieud este situata pe partea stanga a drumului care duce la Biserica din Ses, aproape de aceasta. Cladirea, ce dateaza de la la începutul secolului, este construita in intregime din lemn de rasinoase. In cadrul sau se gasesc o serie de obiecte etnografice, dar si o incapere ce prezinta istoria locala punandu-se accent…