Pentru orice turist adevarat, o lista a obiectivelor turistice din Pitesti, Romania, de tip muzeu, se poate dovedi foarte utila in timpul planificarii unei vacante in Pitesti, Romania. Noi va oferim in aceasta sectiune nu numai o lista, ci si descrieri cu imagini foto si video, precum si informatii utile pentru vizitarea principalelor obiective turistice din Pitesti, Romania de tip muzeu.

Lista obiectivelor turistice din Pitesti, Romania - Muzeu

Denumire obiectiv turistic
Muzeul Judetean Arges - Muzeu Muzeul Judetean Arges Muzeul Judetean Arges este o institutie culturala emblematica pentru orasul Pitesti, situata pe strada Armand Calinescu nr. 44. Muzeul cuprinde: - sectia de Stiintele Naturii - sectia de Istorie - Galeria Nationala de Arta - Muzeul Sportului Argesean - Planetariul - Observatorul astronomic - Amfiteatrul - Biblioteca - Cetatea…
Muzeul de Arta - Muzeu Muzeul de Arta Muzeul de Arta din Pitesti este situat pe bulevardul Republicii nr. 33. Cladirea sa a fost construita in anul 1886. Salile acestuia adapostesc lucrari semnate de pictori si sculptori de renume, intre care: Nicolae Grigorescu, Ion Andreescu, Theodor Aman, Stefan Luchian, Nicolae Tonitza, Gheorghe Iliescu-Calinesti, N. Darascu, V. Popescu, G.D….