Pentru orice turist adevarat, o lista a obiectivelor turistice din Cugir, Romania, se poate dovedi foarte utila in timpul planificarii unei vacante in Cugir, Romania. Noi va oferim in aceasta sectiune nu numai o lista, ci si descrieri cu imagini foto si video, precum si informatii utile pentru vizitarea principalelor obiective turistice din Cugir, Romania.

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.

Tipuri obiective turistice

Lista obiectivelor turistice din Cugir, Romania

Denumire obiectiv turistic
Lacul Canciu - Lac Lacul Canciu Lacul Canciu este un lac de acumulare aflat in Muntii Sureanu, in zona Vf. Tomnaticelu (1375m alt)- Deal Comarnicele (1421m alt). Este alimentat de raul Cugir ce conflueaza cu raul Bosorog. Se afla la 71,3 km de Alba Iulia, circa 1 ora 30 min de condus. Acces: Din orasul Cugir se urca catre acest lac de acumulare.
Lacul Iezerul Sureanu - Lac Lacul Iezerul Sureanu Lacul Iezerul Sureanu este situat pe treapta inferioara a circuitului glaciar din estul Varfului Sureanu, la altitudinea de 1.840 m. Cunoscut si sub denumirea de “Lacul fara fund”, Iezerul Sureanu se intinde pe o suprafata de 20 ha si adaposteste plante rare care i-au dat statutul de rezervatie botanica.
Lacul Cugir - Lac Lacul Cugir Lacul Cugir este un lac de baraj aflat in Muntii Sureanu (Sebes), pe cursul Raului Mic, aproape de varsarea acestuia in raul Cugir. Are o suprafata de 2 ha, 102 m lungime si 11 m adancime. Acces: Cugir, Judetul Alba
Lacul Carpa (Iezerele Carpei) - Lac Lacul Carpa (Iezerele Carpei) Lacul Carpa este un lac de origine glaciara format in circul glaciar cu acelasi nume din Muntii Sureanu (Sebes), in apropierea Varfului Carpa (2012 m alt). Acces: Oasa, Judetul Alba
Luncile Prigoanei - Poarta Raiului - Poarta Luncile Prigoanei - Poarta Raiului Luncile Prigoanei – Poarta Raiului este o statiune de iarna situata in Muntii Sebesului, detinand sapte partii de schi. Luncile Prigoanei fac parte dintr-un areal mai mare numit Valea Frumoasei, o zona bogata in paduri intinse de conifere, lacuri, fauna si flora deosebite.