Pentru orice turist adevarat, o lista a obiectivelor turistice din Ocnele Mari, Romania, se poate dovedi foarte utila in timpul planificarii unei vacante in Ocnele Mari, Romania. Noi va oferim in aceasta sectiune nu numai o lista, ci si descrieri cu imagini foto si video, precum si informatii utile pentru vizitarea principalelor obiective turistice din Ocnele Mari, Romania.

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.

Tipuri obiective turistice

Lista obiectivelor turistice din Ocnele Mari, Romania

Denumire obiectiv turistic
Salina Ocnele Mari - Mina de sare Salina Ocnele Mari Exploatarea sarii la ocnele mari s-a facut din cele mai vechi timpuri, edificatoare fiind descoperirea in aceasta zona a unui numar insemnat de topoare-ciocan de minerit, apartinatoare culturilor epocii neolitice, bronzului si primei epoci a fierului. Finalizarea exploatarii in aripa de vest a orizontului 226 a permis amenajarea in subteran a…
Cetatea Dacica de la Buridava - Fortareata Cetatea Dacica de la Buridava Cetatea Dacica de la Buridava se afla in orasul Ocnele Mari, judetul Valcea, la 5 km de Buridava romana. Cetatea reprezinta capitala tribului geto-dac al burilor, Buridava insemnand "cetatea burilor si avea rol de aparare in zona de exploatare a sarii, minereu extrem de pretios.