Pentru orice turist adevarat, o lista a obiectivelor turistice din Targu Mures, Romania, de tip statuie, se poate dovedi foarte utila in timpul planificarii unei vacante in Targu Mures, Romania. Noi va oferim in aceasta sectiune nu numai o lista, ci si descrieri cu imagini foto si video, precum si informatii utile pentru vizitarea principalelor obiective turistice din Targu Mures, Romania de tip statuie.

Lista obiectivelor turistice din Targu Mures, Romania - Statuie

Denumire obiectiv turistic
Statuia lui Avram Iancu - Statuie Statuia lui Avram Iancu Statuia lui Avram Iancu din Targu Mures reprezinta prima statuie ridicata in memoria conducatorului revolutiei romane de la 1848 din Transilvania, fiind inaltata in anul 1924. In anul 1940 statuia a fost mutata la Campeni, unde se afla si in prezent, actuala statuie fiind opera sculptorului bucurestean Florin Codre, fiind dezvelita in 1978.
Statuia lui Emil Dandea - Statuie Statuia lui Emil Dandea Statuia lui Emil Dandea este situata in Targu Mures, in centrul orasului, fiind incadrata de Biserica Buna Vestire si Primarie. A fost dezvelita la data de 18 august 1996, intr-o atmosfera de sarbatoare. Opera a artistului Anton Ratiu, statuia a fost realizata in cinstea juristului, publicistului, directorului ziarului Glasul Muresului, omului…
Statuia Lupoaicei - Statuie Statuia Lupoaicei Ansamblul statuar Lupoaica din Targu Mures a fost ridicata pe strada Primariei, in apropierea Pietei Trandafirilor, fiind dezvelita in anul 1924. Este o copie a grupului statuar din capitala, opera artistului Ioan Schmidt Faur. Statuia a fost construita din dorinta lui Emila Dandea, unul dintre primii primari romani ai municipiului, cu…
Grupul Statuar Bolyai - Statuie Grupul Statuar Bolyai Grupul statuar Bolyai din Targu Mures este situat pe strada Bolyai si reprezinta opera sculptorilor Izsak Marton si Csorvassy Istavan. Ansamblul statuar prezinta doi matematicieni, pe Bolyai Farkas, profesor la Colegiul Reformat si pe fiul sau, Bolyai Janos, creatorul gemoetriei ne-euclidiene.