Pentru orice turist adevarat, o lista a obiectivelor turistice din Cluj-Napoca, Romania, de tip universitate, se poate dovedi foarte utila in timpul planificarii unei vacante in Cluj-Napoca, Romania. Noi va oferim in aceasta sectiune nu numai o lista, ci si descrieri cu imagini foto si video, precum si informatii utile pentru vizitarea principalelor obiective turistice din Cluj-Napoca, Romania de tip universitate.

Lista obiectivelor turistice din Cluj-Napoca, Romania - Universitate

Denumire obiectiv turistic
Universitatea Babes-Bolyai - Universitate Universitatea Babes-Bolyai In anul 1870 Eotvos Jozsef, ministrul invatamantului de atunci, propune crearea la Cluj a unei universitati cu predare in limbile maghiara, romana si germana, idee agreata si de o parte a elitei romanesti. In 1872 Eotvos moare si Francisc Josif I legifica infiintarea Universitatii Regale de Stiinte exclusiv in limba maghiara, ceea ce a starnit…
Universitatea de Medicina si Farmacie - Casa Triska - Universitate Universitatea de Medicina si Farmacie - Casa Triska In cadrul acestui edificiu au functionat pe rand pana in anul 1948, cand a avut loc nationalizarea, depozitul Triska, reprezentanta si atelierul de reparatii al pianelor Wirth. Cladirea a fost sediul Institutului de Medicina si Farmacie in perioada 1948 – 1990, iar din 1990 devine sediul rectoratului Universitatii de Medicina si Farmacie….