Bine ai venit pe pagina de ghid turistic Funchal, Portugalia! Aici gasesti date generale Funchal precum: istorie Funchal, clima Funchal si economie Funchal. Rubrica stiati ca Funchal contine curiozitati si lucruri interesante despre Funchal. Daca esti in cautare de cazare in Funchal, poti verifica sectiunea de hoteluri Funchal pentru o lista detaliata a unitatilor de cazare disponibile. Ghidul turistic Funchal este completat de colectia de harti turistice Funchal, evenimente si obiective turistice Funchal, restaurante Funchal, baruri Funchal, magazine Funchal si activitati Funchal.

Vezi harta interactiva Funchal, Portugalia

Funchal, Portugalia

Vezi unitati de cazare, obiective turistice, restaurante, locuri de distractie, locatii shopping, activitati pe harta interactiva

Funchal este un oras modern care cultiva un deosebit respect pentru traditie, aici gasindu-se edificii foarte bine pastrate, cum sunt bisericile, muzeele si cramele imbietoare cu vinuri din partea locului. Un oras foarte placut de parcurs la pas, ce se lauda cu un port linistit si cu o catedrala veche de mai bine de 500 de ani. Soarele zambeste pe durata intregului an si, chiar si atunci cand acesta apune, locul nu duce lipsa de distractii si amuzament, gratie numarului considerabil de cluburi, restaurante si cazinouri, sau hoteluri de cinci stele care se prefigureaza pe fondul stancilor negre ce imprejmuiesc orasul.

Unii asociaza regiunea Monte din Funchal cu aceea de tobogan, avand in vedere ca pe vremuri oamenii din zona inalta Monte ajungeau in centrul orasului cel mai rapid tocmai profitand de aceste tobogane. Pe la 1850 au aparut aici prima data saniile din rachita care astazi atrag mii si mii de turisti in cautarea unei experiente la limita, coborand in viteza cu sania stradutele inguste, catre centrul orasului Funchal.

Saniile au doua locuri si merg pe talpici din lemn, fiind manevrate de obicei de doi barbati in vesminte albe si palarii de paie, purtand in picioare cizme cauciucate, ce-i ajuta sa franeze cand situatia o cere. Coborarea cu saniile pe o distanta de aproape 2 km pana la Funchal ia cam 10 minute, ajungandu-se uneori la viteze de 50 km pe ora, existand si varianta electrificata de a urca inapoi inspre Monte.

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere