Bine ai venit pe pagina de ghid turistic Azuga, Romania! Aici gasesti date generale Azuga precum: istorie Azuga, clima Azuga si economie Azuga. Rubrica stiati ca Azuga contine curiozitati si lucruri interesante despre Azuga. Daca esti in cautare de cazare in Azuga, poti verifica sectiunea de hoteluri Azuga pentru o lista detaliata a unitatilor de cazare disponibile. Ghidul turistic Azuga este completat de colectia de harti turistice Azuga, evenimente si obiective turistice Azuga, restaurante Azuga, baruri Azuga, magazine Azuga si activitati Azuga.

Vezi harta interactiva Azuga, Romania

Azuga, Romania

Vezi unitati de cazare, obiective turistice, restaurante, locuri de distractie, locatii shopping, activitati pe harta interactiva

Statiune climaterica si turistica, situata in Valea Prahovei, la confluenta dintre raul cu acelasi nume si raul Azuga, la poalele Muntilor Bucegi si Muntilor Baiului, in vecinatatea culmilor Sorica si Cazacu, Azuga este un oras aflat in nordul judetului Prahova. Localitatea este mentionata in documente inca din anul 1815 si a avut propria primarie din anul 1889, pana atunci fiind parte componenta a comunei Predeal.

In anul 1879, s-a construit fabrica de sticla S. Grunfeld, apoi fabrica de cascaval (1882), fabrica de var hidraulic (1885), fabrica de ciment (1885), fabrica de postav (1887), fabrica de salam (1877), fabrica de cherestea (1888), fabrica de sampanie (1892) si fabrica de samota (1908), fabrica de Bere, ridicata in perioada 1898-1900 de catre germanul Grundt. Intre anii 1902-1903, a fost construita actuala biserica, inchinata Sfintei Treimi, ctitorita de regele Carol I si regina Elisabeta.

Azuga este renumita indeosebi ca statiune turistica pentru sporturile de iarna. Partiile amenajate din Azuga sunt:
1. Sorica: lungime 2100 m, dificultate medie, diferenta de nivel de 561 m, instalatie de iluminat nocturn si tunuri de zapada
2. Cazacu: lungime 1920 m, dificultate medie, diferenta de nivel 530 m
3. Cazacu varianta: lungime 400 m, dificultate medie, dispune de zapada artificiala
4. Cazacu bretea: lungime 715 m, diferenta de nivel 163 m
5. Sorica Sud – lungime 770 m, usoara
6. La Stana – lungime 910 m, usoara
7. Partie de schi fond, situata in vecinatatea partiei Cazacu
8. Traseu de snowboard, situat in vecinatatea partiei Cazacu
9. Instalatii de teleschi, miniteleschi si babyschi

Statiunea Azuga dispune de o telegondola inaugurata la sfarsitul anului 2007, care ofera accesul catre toate partiile din statiune. Localitatea se afla pe DN1 (E 60), portiunea ce leaga orasele Ploiesti si Brasov si are acces la calea ferata Ploiesti-Brasov.

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
romeo j

romeo-j

Fata de celelalte doua statiuni vizitate de pe Valea Prahovei (SInaia si Busteni) unde sunt o sumedenie de obiective turistice in Azuga nu am prea avut ce vizita. Este clar ca ideal este sa fii prezent aici iarna cand partiile sunt pline.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum aproape 6 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere