Bine ai venit pe pagina de ghid turistic Baile Olanesti, Romania! Aici gasesti date generale Baile Olanesti precum: istorie Baile Olanesti, clima Baile Olanesti si economie Baile Olanesti. Rubrica stiati ca Baile Olanesti contine curiozitati si lucruri interesante despre Baile Olanesti. Daca esti in cautare de cazare in Baile Olanesti, poti verifica sectiunea de hoteluri Baile Olanesti pentru o lista detaliata a unitatilor de cazare disponibile. Ghidul turistic Baile Olanesti este completat de colectia de harti turistice Baile Olanesti, evenimente si obiective turistice Baile Olanesti, restaurante Baile Olanesti, baruri Baile Olanesti, magazine Baile Olanesti si activitati Baile Olanesti.

Vezi harta interactiva Baile Olanesti, Romania

Baile Olanesti, Romania

Vezi unitati de cazare, obiective turistice, restaurante, locuri de distractie, locatii shopping, activitati pe harta interactiva

Statiunea Baile Olanesti din Judetul Valcea este o statiune balneoclimaterica permanenta, situata in nord-estul Olteniei, pe valea raului Olanesti, la o altitudine de 450 m si la o distanta de 19 km de Ramnicu Valcea. Factori naturali de cura: izvoare cu ape minerale clorurosodice, hipotone slab sulfuroase, bicarbonatate, sulfatate, calcice, sodice, magneziene, clorurosodice, iodurate, bromurate. Indicatii terapeutice: afectiuni respiratorii, afectiuni ale tubului digestiv si ale glandelor anexe, afectiuni ale rinichilor si ale cailor urinare, boli de nutritie, alergice si pe fond hepatic. Obiective turistice: 31 de izvoare de ape minerale amenajate si baza de tratament, biserica din lemn adusa de la Albac, Schitul Pahomie (secolul 19), manastirea Maracinesti (sec 15), Schitul Iezer, chei si relief ruiniform pe versantul muntelui.

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
romeo j

romeo-j

In vara trecuta statiunea Olanesti era in plina modernizare, in sensul ca in centru se turna un strat asfaltic nou zonele finisate furnizand o alta imagine statiunii. De vizitat, dar la ceva distanta de statiune, Schitul Pahomie, situat exact langa munte este o oaza de liniste dar nu recomand deplasarea cu copii mai mici de 10 ani, e dificil. In rest izvoarele foarte frumos amenajate si comercianti cu diferite marfuri de-a lungul drumului / traseului spre izvoare.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum aproape 7 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere