Bine ai venit pe pagina de ghid turistic Busteni, Romania! Aici gasesti date generale Busteni precum: istorie Busteni, clima Busteni si economie Busteni. Rubrica stiati ca Busteni contine curiozitati si lucruri interesante despre Busteni. Daca esti in cautare de cazare in Busteni, poti verifica sectiunea de hoteluri Busteni pentru o lista detaliata a unitatilor de cazare disponibile. Ghidul turistic Busteni este completat de colectia de harti turistice Busteni, evenimente si obiective turistice Busteni, restaurante Busteni, baruri Busteni, magazine Busteni si activitati Busteni.

Vezi harta interactiva Busteni, Romania

Busteni, Romania

Vezi unitati de cazare, obiective turistice, restaurante, locuri de distractie, locatii shopping, activitati pe harta interactiva

Situat in nordul judetului Prahova, la o altitudine de 850 m, oraselul montan Busteni, este localizat pe Valea Prahovei, la poalele Muntilor Bucegi, care ating inaltimea de 2.505 m. Orasul Busteni se intinde pe o distanta de 7 km de-a lungul vaii Prahovei, intre ‘Vadul Cerbului’ si tunelul sapat in pintenul muntelui ‘Muchia Lunga’.

Populara statiune de munte Busteni, cu o populatie de 10.463 locuitori, ofera panorame spectaculoase, o multime de oportunitati si activitati de vacanta, de la schi la drumetii montane. Obiective turistice ca Palatul Cantacuzino, Muzeul Cezar Petrescu, Biserica Domneasca, Centrul Cultural, Manastirea Caraiman, Cascada Urlatoarea, Pestera si Manastirea Ialomitei, Cheile Ursilor, Cheile Tatarului, drumetiile la Babele, Sfinx, Crucea Eroilor Neamului de pe Caraiman, sunt atractii care fac sederea in Busteni mai placuta.

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
romeo j

romeo-j

Cine nu a fost o data pe Valea Prahovei? Am vazut mai multe obiective turistice din cele enumerate mai sus dar cel care m-a impresionat cu adevarat a fost Palatul Cantacuzino. Palatul construit in 1911 este situat in cartierul Zamora si te captiveaza cu frumusetea sa. In apropiere se afal si casa memoriala George Enescu.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum aproape 8 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere