Bine ai venit pe pagina de ghid turistic Campina, Romania! Aici gasesti date generale Campina precum: istorie Campina, clima Campina si economie Campina. Rubrica stiati ca Campina contine curiozitati si lucruri interesante despre Campina. Daca esti in cautare de cazare in Campina, poti verifica sectiunea de hoteluri Campina pentru o lista detaliata a unitatilor de cazare disponibile. Ghidul turistic Campina este completat de colectia de harti turistice Campina, evenimente si obiective turistice Campina, restaurante Campina, baruri Campina, magazine Campina si activitati Campina.

Vezi harta interactiva Campina, Romania

Campina, Romania

Vezi unitati de cazare, obiective turistice, restaurante, locuri de distractie, locatii shopping, activitati pe harta interactiva

Campina este un oras situat in zona Subcarpatilor Prahovei, pe partea stanga a Vaii Prahovei, la 33km N-V de Ploiesti, la confluenta raurilor Doftana cu Prahova. Campina a fost cunoscuta pentru constructiile de utilaj petrolier, uzina chimica, confectii tricotaje, fabrica de mobila, schele de extractie a titeiului si statiune climaterica.

Printre obiectivele turistice de vizitat in Campina se numara Casa Memoriala Nicolae Grigorescu, Palatul Iulia Hasdeu, Biserica de la han, Capela Hernea, Biserica Sf Anton, padurea Voila, statiunea balneara Teleaga situata la 6 km de Campina, Monumentul lui Aurel Vlaicu situat in comuna Banesti, Muzeul inchisorii Doftana situat in localitatea cu acelasi nume.

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
romeo j

romeo-j

Vedeti ca la sfarsitul anului trecut Palatul Iuliei Hasdeu era in renovare asa ca nu am vazut mare lucru iar persoana responsabila cu primirea turistilor a insiatat sa platim taxa pentru fotografii desi erau mai mult schele! Vizitati mai bine Casa Memoriala Nicolae Grigorescu care se afla pe aceeasi strada la circa 600de metri!

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 6 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere