Bine ai venit pe pagina de ghid turistic Curtea de Arges, Romania! Aici gasesti date generale Curtea de Arges precum: istorie Curtea de Arges, clima Curtea de Arges si economie Curtea de Arges. Rubrica stiati ca Curtea de Arges contine curiozitati si lucruri interesante despre Curtea de Arges. Daca esti in cautare de cazare in Curtea de Arges, poti verifica sectiunea de hoteluri Curtea de Arges pentru o lista detaliata a unitatilor de cazare disponibile. Ghidul turistic Curtea de Arges este completat de colectia de harti turistice Curtea de Arges, evenimente si obiective turistice Curtea de Arges, restaurante Curtea de Arges, baruri Curtea de Arges, magazine Curtea de Arges si activitati Curtea de Arges.

Vezi harta interactiva Curtea de Arges, Romania

Curtea de Arges, Romania

Vezi unitati de cazare, obiective turistice, restaurante, locuri de distractie, locatii shopping, activitati pe harta interactiva

Municipiul Curtea de Arges este situat in partea de miazanoapte a judetului Arges, inconjurat de dealurile si muscelele sudice ale Muntilor Fagaras, la o altitudine de 450 m, intr-o depresiune intracolinara a bazinului superior al raului Arges, la 38 km de Pitesti. Orasul, numit initial Arges, este atestat documentar inca din anul 1200, cand aici exista o bisericuta si o resedinta voievodala.

Aici a avut curtea domneasca Basarab I pana in anul 1330. Incepanad cu secolul al 16-lea, localitatea se va numi Curtea de Arges. In anul 1510, domnitorul Vlad cel Tanar va mentiona in documente acest apelativ. In Curtea de arges se pot vizita: Curtea domneasca si biserica domneasca; Biserica Sf. Voievozi -Flamanzesti; Biserica Adormirea Maicii Domnului Drujesti; Biserica Adormirea Maicii Domnului Olari; Biserica Sf Ingeri; Biserica San Nicoara (sec 18) – ruine; Manastirea Curtea de Arges (sec 16) – biserica episcopala; Cetatea Poenari (sec 14); o serie de case exemplu de arhitectura locala; muzeu (arheologie, istorie, etnografie).

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere