Bine ai venit pe pagina de ghid turistic Namaiesti, Romania! Aici gasesti date generale Namaiesti precum: istorie Namaiesti, clima Namaiesti si economie Namaiesti. Rubrica stiati ca Namaiesti contine curiozitati si lucruri interesante despre Namaiesti. Daca esti in cautare de cazare in Namaiesti, poti verifica sectiunea de hoteluri Namaiesti pentru o lista detaliata a unitatilor de cazare disponibile. Ghidul turistic Namaiesti este completat de colectia de harti turistice Namaiesti, evenimente si obiective turistice Namaiesti, restaurante Namaiesti, baruri Namaiesti, magazine Namaiesti si activitati Namaiesti.

Vezi harta interactiva Namaiesti, Romania

Namaiesti, Romania

Vezi unitati de cazare, obiective turistice, restaurante, locuri de distractie, locatii shopping, activitati pe harta interactiva

Namaiesti este un sat care apartine comunei Valea Mare-Pravat, judetul Arges, la o distanta de numai 11 km de Campulung Muscel, pe drumul ce duce catre Brasov. Namaiesti este satul din vale daruit de Mircea cel Batran, in anul 1386, schitului de maici aflat la o altitudine de 765 metri, cu o biserica rupestra detinatoare a unei icoane a Fecioarei Maria cu Pruncul, facatoare de minuni. In componenta complexului manastiresc de azi exista si un muzeu etnografic. In sat se afla Casa Memoriala George Toparceanu, amenajata ca muzeu din anul 1966. In apropierea satului, pe Dealul Mateias se afla Mausoleul Eroilor, dedicat eroilor cazuti in primul razboi mondial (1916-1918).

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere