Bine ai venit pe pagina de ghid turistic Pucioasa, Romania! Aici gasesti date generale Pucioasa precum: istorie Pucioasa, clima Pucioasa si economie Pucioasa. Rubrica stiati ca Pucioasa contine curiozitati si lucruri interesante despre Pucioasa. Daca esti in cautare de cazare in Pucioasa, poti verifica sectiunea de hoteluri Pucioasa pentru o lista detaliata a unitatilor de cazare disponibile. Ghidul turistic Pucioasa este completat de colectia de harti turistice Pucioasa, evenimente si obiective turistice Pucioasa, restaurante Pucioasa, baruri Pucioasa, magazine Pucioasa si activitati Pucioasa.

Vezi harta interactiva Pucioasa, Romania

Pucioasa, Romania

Vezi unitati de cazare, obiective turistice, restaurante, locuri de distractie, locatii shopping, activitati pe harta interactiva

Statiunea Pucioasa se afla in judetul Dambovita, la 350m altitudine, intr-o zona dominata de coline impadurite. Apele din zona slab mineralizate, sulfuroase, sulfatate, bicarbonatate, calcice, sodice clorurate, dar si climatul agreabil cu veri racoroase reprezinta principalii factori naturali de cura.

Indicatiile terapeutice: afectiuni reumatismale degenerative abarticulare, inflamatorii, post-traumatice si postoperatorii ale aparatului locomotor, afectiuni respiratorii, afectiuni ORL, afectiuni dermatologice, boli de nutritie, de metabolism si afectiuni specifice unor boli profesionale.

Tipuri de proceduri: bai calde cu ape minerale in cazi si bazine, bai de plante, impachetari cu parafina, termoterapie, kinetoterapie, inhalatii, aerosoli, electroterapie.

Obiective turistice: Muzeul de Etnografie al orasului, Parcul Independentei, ce dateaza din sec. XIX, Lacul de acumulare Pucioasa (intrat in circuitul hidroenergetic in 1974, la o altitudine de 418 m, cu o suprafata de 91 ha si un volum al apei de 4.940.000 m.c.); Pastravaria Pucioasa (amplasata la iesirea din statiunea Pucioasa, soseaua Targoviste – Sinaia langa barajul Pucioasa, raul Ialomita, ce functioneaza ca subunitate a ocolului silvic Dambovita).

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere