Bine ai venit pe pagina de ghid turistic Rasnov, Romania! Aici gasesti date generale Rasnov precum: istorie Rasnov, clima Rasnov si economie Rasnov. Rubrica stiati ca Rasnov contine curiozitati si lucruri interesante despre Rasnov. Daca esti in cautare de cazare in Rasnov, poti verifica sectiunea de hoteluri Rasnov pentru o lista detaliata a unitatilor de cazare disponibile. Ghidul turistic Rasnov este completat de colectia de harti turistice Rasnov, evenimente si obiective turistice Rasnov, restaurante Rasnov, baruri Rasnov, magazine Rasnov si activitati Rasnov.

Vezi harta interactiva Rasnov, Romania

Rasnov, Romania

Vezi unitati de cazare, obiective turistice, restaurante, locuri de distractie, locatii shopping, activitati pe harta interactiva

Rasnov, atestat documentar din anul 1331, este un oras situat in sud-vestul Depresiunii Brasov, la capatul Nordic al culoarului Rucar-Bran si Cheia-Predeal, la 15 km de municipiul Brasov, judetul Brasov. Orasul este situat la 650 m altitudine, la poalele Masivului Postavaru, pe cursul raului Ghimbasel, si in antichitate s-a numit Cumidava, marturie stand castrul roman cu acelasi nume situat la 4 km NV de centrul localitatii, pe terasa mijlocie a raului Barsa.

Principala atractie turistica a orasului este Cetatea taraneasca Rasnov, construita pentru a fi stavila in calea cetelor cotropitoare turce si tatare. Din anul 1929, Rasnovul are statut de statiune climaterica, facand ca turismul sa fie o dimensiune economica a asezarii. Pe langa Cetatea Rasnov si Castrul Cumidava, se mai pot vizita: Pestera Valea Cetatii, Pestera Rasnoavei sau Biserica Evanghelica. Rasnovul gazduieste 10 festivaluri. Statiunea Rasnov are dotari pentru schi si un centru de echitatie iar Statiunea Poiana Brasov se afla la 9 km.

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere