Bine ai venit pe pagina de ghid turistic Sapanta, Romania! Aici gasesti date generale Sapanta precum: istorie Sapanta, clima Sapanta si economie Sapanta. Rubrica stiati ca Sapanta contine curiozitati si lucruri interesante despre Sapanta. Daca esti in cautare de cazare in Sapanta, poti verifica sectiunea de hoteluri Sapanta pentru o lista detaliata a unitatilor de cazare disponibile. Ghidul turistic Sapanta este completat de colectia de harti turistice Sapanta, evenimente si obiective turistice Sapanta, restaurante Sapanta, baruri Sapanta, magazine Sapanta si activitati Sapanta.

Vezi harta interactiva Sapanta, Romania

Sapanta, Romania

Vezi unitati de cazare, obiective turistice, restaurante, locuri de distractie, locatii shopping, activitati pe harta interactiva

Sapanta este o comuna din judetul Maramures, asezata pe malul drept al Tisei, dominata de formatiunea vulcanica Piatra Sapantei. Casele localnicilor sunt asezate in lungul strazilor si vaii raului Sapanta. Comuna a fost locuita inca din epoca bronzului. Muzeul arheologic din Sighetul Marmatiei pastreaza dovezi in acest sens.

Localitatea este atestata documentar din anul 1373 si figura cu numele Zapancha. In timp, puterea economica a localitatii creste dezvltandu-se o nobilime romaneasca locala, inregistrata in vechile diplome maramuresene (Ioan Mihalyi de Apsa). Locuitorii se ocupau cu agricultura (cultivarea pamantului, cresterea animalelor), ocupatie pe care o pastreaza si astazi. Unii erau detinatori de mori de apa pentru macinatul cerealelor.

Repere turistice in Sapanta: Cimitirul Vesel, opera a mesterului Stan Patras din anul 1935; Valtorile (5 la numar); Piatra Sapantei (941 m); Vf. Rotundu (1240m); cascade; izvoarele cu ape minerale; pastravaria; parcul dendrologic ce inconjoara Manastirea Sapanta-Peri.

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere