Bine ai venit pe pagina de ghid turistic Sinaia, Romania! Aici gasesti date generale Sinaia precum: istorie Sinaia, clima Sinaia si economie Sinaia. Rubrica stiati ca Sinaia contine curiozitati si lucruri interesante despre Sinaia. Daca esti in cautare de cazare in Sinaia, poti verifica sectiunea de hoteluri Sinaia pentru o lista detaliata a unitatilor de cazare disponibile. Ghidul turistic Sinaia este completat de colectia de harti turistice Sinaia, evenimente si obiective turistice Sinaia, restaurante Sinaia, baruri Sinaia, magazine Sinaia si activitati Sinaia.

Vezi harta interactiva Sinaia, Romania

Sinaia, Romania

Vezi unitati de cazare, obiective turistice, restaurante, locuri de distractie, locatii shopping, activitati pe harta interactiva

Sinaia este o statiune turistica si balneo-climaterica pentru toate anotimpurile, situata in judetul Prahova la poalele muntilor Bucegi, intr-o zona impadurita, pe valea raului Prahova. Primii locuitori ai localitatii au fost calugarii manastirii Sinaia, ctitorita intre anii 1690-1695 de catre Marele Spatar Mihail Cantacuzino, precum si niste scutelnici care se ocupau cu paza manastirii si cultivarea mosiilor acesteia. Asezarea a luat numele manastirii, care poarta numele Muntelui Sinai din Palestina. In anul 1884 familia regala a Romaniei, Carol I, si-a stabilit la Sinaia resedinta de vara, construind complexul castelului Peles.

In anul 1899, comuna avea o populatie de 2210 locuitori, o scoala mixta, frecventata de 103 elevi, hoteluri, gara pe calea ferata Ploiesti-Brasov, clinica de hidroterapie si manastirea Sinaia. Tot in acea perioada, orasul a inceput sa devina unul industrializat, aparand o fabrica de cherestea si o fabrica de var hidraulic si o fabrica de cuie de fier (1892).

In anul 1925, Sinaia avea sistem de canalizare si apa curenta, alimentata din izvoarele Pelesului si Vanturisului, precum si o uzina hidroelectrica de 1500 de cai-putere care alimenta sistemul de iluminat public electric.

Printre reperele turistice se numara: Castelul Peles, Pelisorul, Manastirea Sinaia, Cazinoul Sinaia, Casa Memoriala ‘George Enescu’, parcul D.Ghica, muzeul Rezervatia Muntilor Bucegi.

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
romeo j

romeo-j

In acest sfarsit de saptamana 25.04.2015 Casinoul din Sinaia, situat in Parcul Ghica este – din nou – accesibil publicului.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum aproape 7 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere