Bine ai venit pe pagina de ghid turistic Targoviste, Romania! Aici gasesti date generale Targoviste precum: istorie Targoviste, clima Targoviste si economie Targoviste. Rubrica stiati ca Targoviste contine curiozitati si lucruri interesante despre Targoviste. Daca esti in cautare de cazare in Targoviste, poti verifica sectiunea de hoteluri Targoviste pentru o lista detaliata a unitatilor de cazare disponibile. Ghidul turistic Targoviste este completat de colectia de harti turistice Targoviste, evenimente si obiective turistice Targoviste, restaurante Targoviste, baruri Targoviste, magazine Targoviste si activitati Targoviste.

Vezi harta interactiva Targoviste, Romania

Targoviste, Romania

Vezi unitati de cazare, obiective turistice, restaurante, locuri de distractie, locatii shopping, activitati pe harta interactiva

Municipiul Targoviste este capitala actualului judet Dambovita, atestat documentar din anul 1396, de catre cruciatul bavarez Johann Schiltberger, care a vizitat orasul cu ocazia pregatirilor pentru lupta de la Nicopole. Orasul este situat la limita dintre regiunea deluroasa subcarpatica si Campia Inalta a Targovistei, pe o terasa inalta de 260 m, deasupra vaii Ialomitei.

Targoviste a fost resedinta domneasca in timpul domniei lui Mircea cel Batran, Vlad Tepes, Radu cel Mare si Neagoe Basarab, Petru Cercel, Mihai Viteazul, Matei Basarab (1632-1654) si Constantin Brancoveanu (1688-1714). Localitatea a fost capitala a Tarii Romanesti intre anii 1396-1714, important centru economic, politico-militar si cultural-artistic, pentru mai bine de 300 de ani.

Perioada medievala i-a adus recunoasterea ca targ de importanta europeana, aflat la intretaierea drumurilor comerciale, unde se schimbau marfuri sosite din trei continente cu cele ale producatorilor locali.

Targovite se poate mandri cu faptul a detinut prima tiparnita, aici a activat primul mester tipograf din Tara Romaneasca, Macarie, care a tiparit, din anul 1508, primele trei carti in limba slavona cunoscute la noi: ‘Liturghierul’ (1508), ‘Octoihul’ (1510) si ‘Evangheliarul’ (1512). Dimitrie Liubavici, fost ucenic al lui Macarie, va tipari un ‘Molivelnic’ (1545) si un ‘Apostol’ (1547).

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere