Bine ai venit pe pagina de ghid turistic Vama Veche, Romania! Aici gasesti date generale Vama Veche precum: istorie Vama Veche, clima Vama Veche si economie Vama Veche. Rubrica stiati ca Vama Veche contine curiozitati si lucruri interesante despre Vama Veche. Daca esti in cautare de cazare in Vama Veche, poti verifica sectiunea de hoteluri Vama Veche pentru o lista detaliata a unitatilor de cazare disponibile. Ghidul turistic Vama Veche este completat de colectia de harti turistice Vama Veche, evenimente si obiective turistice Vama Veche, restaurante Vama Veche, baruri Vama Veche, magazine Vama Veche si activitati Vama Veche.

Vezi harta interactiva Vama Veche, Romania

Vama Veche, Romania

Vezi unitati de cazare, obiective turistice, restaurante, locuri de distractie, locatii shopping, activitati pe harta interactiva

Vama Veche este cea mai nonconformista statiune de pe litoralul romanesc al Marii Negre. Daca vrei sa simti atmosfera unica a unei petreceri pe plaja si nu numai, Vama Veche este locatia perfecta. Fiecare noapte de vara se transforma intr-o petrecere reusita. Atmosfera este intretinuta de numeroasele cluburi, baruri si terase localizate chiar pe malul marii.

Vama Veche este un mic sat de pescari, infiintat in anul 1811 de cateva familii gagauze. Este situat la mai putin de un kilometru de granita cu Bulgaria si face parte din comuna Limanu. Inca din perioada comunista, Vama Veche avea reputatia unei destinatii turistice non-conformiste, frecventata de intelectuali, reputatie care a crescut dupa revolutia din 1989.

Faimoasa pentru plaja sa de nudisti, statiunea a cunoscut o dezvoltare masiva incepand cu anii 90, lucru care a condus la initierea unei campanii numita ‘Salvati Vama Veche’, care militeaza pentru conservarea mediului si pentru oprirea dezvoltarilor si turismului in masa. Nudismul este in continuare frecvent pe plaja, dar in special in capatul sau nordic, unde este mai putina aglomeratie. O parte importanta a campaniei ‘Salvati Vama Veche’ este reprezentata de Festivalul Stufstock, care atrage zeci de mii de spectatori in fiecare an.

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere