Bine ai venit pe pagina de ghid turistic Golubac, Serbia! Aici gasesti date generale Golubac precum: istorie Golubac, clima Golubac si economie Golubac. Rubrica stiati ca Golubac contine curiozitati si lucruri interesante despre Golubac. Daca esti in cautare de cazare in Golubac, poti verifica sectiunea de hoteluri Golubac pentru o lista detaliata a unitatilor de cazare disponibile. Ghidul turistic Golubac este completat de colectia de harti turistice Golubac, evenimente si obiective turistice Golubac, restaurante Golubac, baruri Golubac, magazine Golubac si activitati Golubac.

Vezi harta interactiva Golubac, Serbia

Golubac, Serbia

Vezi unitati de cazare, obiective turistice, restaurante, locuri de distractie, locatii shopping, activitati pe harta interactiva

Orasul Golubac (orasul porumbeilor) este o localitate in nord-estul Serbiei, pe malul drept al fluviului Dunarea, la 130 km de Belgrad pe autostrada Belgrad-Kladovo. Golubac se invecineaza cu Romania la nord, Veliko Gradiste la vest si Kučevo la sud.

Anticul Columbria, Golubac-ul de astazi a fost cetatea Cuppae din timpul stapanirii romane. Golubac este o localitate turistica avand in apropiere situri arheologice (vestigii romane – Podul lui Traian, Tabula Traiana, Cetatea Diana), o cetate medievala din secolul al 14-lea (construita de Stepan Lazarevic, pentru a putea controla navigatia pe fluviu Dunarea), Parcul National Djerdap (trasee turistice pentru drumetii, domeniu de vanatoare, cheile Brnjica si cascada Ridan), domeniu de pescuit si Dunarea pentru navigatie. In dreptul orasului, Dunarea are o latime de 6,5 km.

In Golubac se afla un Centru de navigatie al asociatiei navigatorilor din Serbia. Regatta Golubac, care are loc in luna august, este cunoscuta pe plan international. Localitatea se remarca si cu exemplare de arhitectura ce tin de stilul academic. In strada principala din Golubac, Cara Lazara, exista o cladire care a fost construia in anul 1893, dupa reguli stricte ale academismului, de catre un negustor bogat din Golubac – Vićentije Z. Nedeljkovic, cu un bogat material plastic arhitectural si decorativ pe fatada principala. Pe aceeasi strada se afla casa lui Aleksa Popović din anii 1890-1891, care, probabil, a servit ca model pentru construirea casei lui Vićentije Nedeljkovic.

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere