Bine ai venit pe pagina de ghid turistic Uzice, Serbia! Aici gasesti date generale Uzice precum: istorie Uzice, clima Uzice si economie Uzice. Rubrica stiati ca Uzice contine curiozitati si lucruri interesante despre Uzice. Daca esti in cautare de cazare in Uzice, poti verifica sectiunea de hoteluri Uzice pentru o lista detaliata a unitatilor de cazare disponibile. Ghidul turistic Uzice este completat de colectia de harti turistice Uzice, evenimente si obiective turistice Uzice, restaurante Uzice, baruri Uzice, magazine Uzice si activitati Uzice.

Vezi harta interactiva Uzice, Serbia

Uzice, Serbia

Vezi unitati de cazare, obiective turistice, restaurante, locuri de distractie, locatii shopping, activitati pe harta interactiva

Uzice este un oras din Serbia situat la 187 km de Belgrad. Acest oras fermecator de pe malul raului Đetinja este amplasat intr-un defileu de calcar, o vale inconjurata de paduri luxuriante si stanci abrupte, cu case cu acoperisuri rosi imprastiate pe dealuri. Istoria orasului dateaza din vremea romanilor.

Uzice a devenit oficial parte a Serbiei in anul 1866. Fortareata Uzice este atractia principala a orasului. Ruinele sale sunt situate la vest de centrul orasului, ridicat pe stancile situate deasupra rauluii Đetinja, care curge sinuos in forma literei S. Piata principala a orasului, Piata Partizanilor, in care se afla Teatrul National si Biblioteca Nationala, a fost construita dupa cel de Al Doilea Razboi Mondial. Pretentiosul hotel Zlatibor se afla tot aici. Piata Sfantul Sava adaposteste, de la mijlocul secolului al 19-lea, Catedrala Ortodoxa Sfantul Gheorghe.

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere