Bine ai venit pe pagina de ghid turistic Barcelona, Spania! Aici gasesti date generale Barcelona precum: istorie Barcelona, clima Barcelona si economie Barcelona. Rubrica stiati ca Barcelona contine curiozitati si lucruri interesante despre Barcelona. Daca esti in cautare de cazare in Barcelona, poti verifica sectiunea de hoteluri Barcelona pentru o lista detaliata a unitatilor de cazare disponibile. Ghidul turistic Barcelona este completat de colectia de harti turistice Barcelona, evenimente si obiective turistice Barcelona, restaurante Barcelona, baruri Barcelona, magazine Barcelona si activitati Barcelona.

Vezi harta interactiva Barcelona, Spania

Barcelona, Spania

Vezi unitati de cazare, obiective turistice, restaurante, locuri de distractie, locatii shopping, activitati pe harta interactiva

Descris ca Parisul Spaniei de catre Hans Christian Andersen, Barcelona este, asemeni varului sau frantuzesc, un oras de o mare frumusete, cu un farmec imens si o semnificatie culturala imensa. O plimbare de seara pe una din strazile vechi ale Barcelonei, flancate de cafenele si baruri, este o experienta incantatoare.

Situat de-a lungul coastei Mediteranei, cu munti falnici ca fundal, orasul este al doilea ca marime din Spania si capitala regiunii autonome Catalunia. Barcelona este un centru comercial si industrial major, un nod de transport important si un oras plin de muzee, galerii, monumente medievale si multe altele. Si, ca si cum asta n-ar fi de ajuns, Barcelona este si poarta catre cele mai tari destinatii turistice din zona: Costa Brava, Insulele Baleare, orasul roman Tarragona sau Costa Dorada.

Dar chiar daca nu iesiti din Barcelona, fiti siguri ca veti gasi o multime de distractii in interiorul orasului. Fie ca sunteti in cautarea muzeelor Art Nouveau, a pietelor aglomerate sau a mancarurilor tipic catalane, pe toate le veti gasi aici!

Recenziile turistilor

Calificativ 5.0 / 5 (bazat pe 1 calificative)
Dimancea Madalina

dimancea-madalina

Barcelona este capitala Cataluniei si se afla la doar 180 km de granita cu Franta si la o distanta similara de cea cu Andorra. In Barcelona, ca si in alta parti ale Cataluniei se vorbeste atat castellana, cat si catalana. Sa nu va surprinda daca pe indicatoare veti gasi scris in ambele limbi.
Barcelona are de toate: plaje, mancare excelenta, muzee interesante, parcuri tematice, un acvariu incredibil, parcuri imense si viata de noapte.
Clima Barcelonei este una moderata. Temperatura minima in timpul iernii este de 8 grade, iar maxima de aproape 20. Cea mai friguroasa luna este ianuarie. Verile sunt destul de calduroase, cu temperaturi medii de 27 de grade si maxime ce pot ajunge pana la 35 de grade. Barcelona are in jur de 50-90 de zile ploioase pe an. Cea mai buna perioada pentru vizita este in mai, iunie sau septembrie. Iulie si august sunt ideale pentru plaja, insa nu pentru vizitat orasul.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum aproape 8 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere