Ghid turistic Valencia, Spania – Rubrica stiati ca Valencia contine curiozitati, lucruri interesante si informatii de cultura generala despre Valencia.

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.

Stiati ca Valencia

Stiati ca Valencia

Curiozitati despre Valencia

  • Al treilea cel mai mare oras al Spaniei, Valencia are peste 1.700 de restaurante, 42 de muzee, 13 galerii de arta, 12 teatre si 30 de gradini sau parcuri municipale.
  • Arhitectura orasului variaza de la lucrari antice romane pana la ultra-modernul Oras al Artelor si Stiintelor realizat de Santiago Calatrava.
  • Numele latin original al orasului era Valentia, care insemna ‘putere’ sau ‘vitejie’, datorita practicii romanilor de a recunoaste vitejia fostilor soldati, dupa un razboi.
  • Portul din Valencia manevreaza 20% din exporturile Spaniei si este al doilea ca trafic total, dupa Barcelona.
  • Valencia este cunoscuta pe plan international pentru Festivalul Las Fallas, care se tine anual in luna martie; pentru paella valenciana (mancarea traditionala din orez colorat, fructe de mare suculente si legume proaspete); pentru ceramica traditionala valenciana.
  • Secolul 15 a reprezentat o perioada de crestere economica, cunoscuta sub numele de Epoca de Aur Valenciana, in care cultura si artele au inflorit. Cresterea populatiei a facut din Valencia cel mai mare oras din Regatul Aragon.
  • Valencia este singurul oras din Spania care detine doua echipe de fotbal american (Valencia Firebats si Valencia Giants).
  • Valencia este orasul in care ‘El Cid’, eroul spaniol national, a luptat impotriva maurilor, acea epoca fiind in continuare rememorata in cadrul festivalelor populare care se desfasoara in oras si in localitatile din apropiere.


Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere