Bine ai venit pe pagina de ghid turistic New York, Statele Unite ale Americii! Aici gasesti date generale New York precum: istorie New York, clima New York si economie New York. Rubrica stiati ca New York contine curiozitati si lucruri interesante despre New York. Daca esti in cautare de cazare in New York, poti verifica sectiunea de hoteluri New York pentru o lista detaliata a unitatilor de cazare disponibile. Ghidul turistic New York este completat de colectia de harti turistice New York, evenimente si obiective turistice New York, restaurante New York, baruri New York, magazine New York si activitati New York.

Vezi harta interactiva New York, Statele Unite ale Americii

New York, Statele Unite ale Americii

Vezi unitati de cazare, obiective turistice, restaurante, locuri de distractie, locatii shopping, activitati pe harta interactiva

Simplele cuvinte nu pot capta dinamismul, ritmul sau magnetismul New York-ului. Un oras care se auto-intituleaza Intersectia Lumii sau Capitala Lumii trebuie sa fie cel mai interesant si plin de viata loc de pe pamant. Tendinte mereu in schimbare, un amestec nebun de bogatie mare si saracie lucie, un ritm frenetic de viata, un potpuriu cultural – nu poti evita lucrurile astea in New York, un oras pe care o sa-l iubesti sau o sa-l urasti, dar care nu-ti poate fi indiferent. Palpitant, frumos si innebunitor, ‘the Big Apple’ este un oras care iti intra pe sub piele, intr-un fel sau altul.

Nicaieri in lume nu exista o asa mare discrepanta intre bogati si saraci – in Manhattan, profesionistii cu standarde de viata ridicate locuiesc in apartamentele lor, la inaltime in Upper East side, in timp ce oamenii strazii cauta de mancare in tomberoane. In metrou, bancherul abia isi ridica privirea din ziarul sau atunci cand muzicantii isi interpreteaza piesa lor favorita si intind palaria pentru donatii. Generatii de imigranti din toata lumea confera o diversitate imensa populatiei orasului.

New York are o comunitate mare italiana, irlandeza, indiana si chineza si contine un mozaic de culturi. Orasul este un melanj uimitor de oameni din diferite parti ale lumii. Este greu de identificat adevaratul New York-ez – o fi omul de succes, imbracat la costum, care merge cu pasi mari pe Wall Street, imigrantul german care vinde hot-dog la coltul strazii, boemul funky din SoHo, proprietarul chinez de restaurant din Mott Street, artistul rap din Bronx sau proprietarul de pizzerie din Little Italy?

Vino sa vezi daca poti ghici adevaratul New York-ez!

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere