Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.
Populația Thailandei este dominata de etnicii thailandezi și laoțieni, ultimii concentrați in regiunea nord-estica Isan formand aproximativ o treime din populație. Exista, de asemeni, o mare comunitate de chinezi-thailandezi care a jucat in istorie un rol economic important. Alte grupuri etnice sunt: mala, in sud, mon, khmer și diferite triburi hill.
Aproape 95% dintre thailandezi sunt budiști de tradiție therevada, dar in sudul țarii sunt cateva zone musulmane și mici minoritați creștine, de asemeni exista și cateva grupari hinduse. Limba thailandeza este limba naționala a Thailandei, scrisa in alfabetul propriu, dar multe dialecte etnice și regionale se intalnesc in zonele cu populație predominanta lao sau khmer. De asemeni se invața limba engleza in școli, insa gradul de cunoaștere este scazut.
Aceasta bucatarie se deosebeste de cea chineza oferind posibilitatea alegerii ingredientelor, lucru prin care devine mai individuala și creeaza provocari pentru bucatar. Insa originalitatea ei consta in faptul ca, thailandezii, in afara influențelor altor bucatarii, au creat, de asemenea, retete proprii, nemaiintalnite. Atat timpul de preparare cat si condimentele folosite depind de imaginația bucatarului.
In afara gustului mancarurilor, foarte important este aspectul lor. De aceea thailandezii acorda o atentie foarte mare decorarii, care in cazul taierii legumelor si a fructelor a devenit aproape o arta. Deseori, mesele sunt impodobite cu ceapa verde sau felii de rosii sau castravete.
In bucataria thailandeza toate felurile de mancare sunt pe baza de orez, care neutralizeaza gusturile, lucru extrem de important in cazul mancarurilor foarte picante. Merita subliniat faptul ca in timpul fierberii orezului nu se adauga sare. Orezul in bucataria thailandeza indeplineste rolul painii si al cartofilor din bucataria europeana.
In bucataria thailandeza se deosebesc 4 gusturi de baza: acru (lamaia, fructele de mango, ananasul necoapte, otetul), dulce (trestia de zahar, ananasul copt), amar (castravetele amar) si sarat (sarea, sosul de peste). Gustul picant, se afla deasupra acestor patru gusturi. Secretul unui fel de mancare reusit consta in imbinarea reusita a tuturor gusturilor.
Odata cu aparitia civilizatiei occidentale, s-a renuntat la mancatul cu mainile sau la bautul direct din castroane, adoptandu-se tehnica utilizarii tacamurilor. Datorita faptului ca preparatele thailandeze sunt maruntite in timpul prepararii, cutitele sunt inutile. Mancarurile sunt consumate prin adunarea de bucati in lingura cu ajutorul furculitei.
In bucataria traditionala thailandeza nu sunt folosite niciun fel de ustensile pentru stabilirea cantitatilor ingredientelor. Bucatarii incepatori invata sa gateasca urmarind si ajutand bucatarii mai experimentati.
Thailanda este considerata un paradis al cumparaturilor, in special pentru cei cu dare de mana, si pe buna dreptate. Se gasesc foarte multe lucruri de cumparat – de la matase si bijuterii (Thailanda este un exportator major de pietre pretioase) – pana la obiecte artizanale ca vase de rachita, rattan, papusi Thai, flori, in special orhidee, mobilier si ceramica. Magazinele vaste si centrele comerciale din orasele mari ademenesc cumparatorii, dar chiar si in orasele mai mici si la sate veti gasi bazaruri locale si piete pline cu obiecte interesante. Bangkok este considerat a fi cel mai bun loc pentru shopping, dar si in Chiang Mai veti fi multumiti, mai ales daca sunteti in cautare de obiecte artizanale. Un mic sfat: preturile nu sunt fixe, mai ales in piete, asa ca este bine sa negociati cat puteti inainte de a cumpara.
Majoritatea Thailandei – cu exceptia muntilor racorosi din nord – este destul de fierbinte pe tot timpul anului. Cea mai buna perioada pentru o vacanta in Thailanda este intre lunile noiembrie si februarie, pentru ca atunci este vremea cea mai putin fierbinte si cu cele mai putine precipitatii. Daca doriti sa vizitati nordul Thailandei atunci cele mai bune luni sunt noiembrie, decembrie si februarie cand este rece, dar nu ger. Daca mergeti in sud, atunci perioada optima este intre martie si mai. Aceasta perioada este in schimb cea mai nepotrivita pentru a fi in alta parte a tarii, pentru ca va coaceti efectiv.
Este de evitat Bangkok-ul in aprilie si octombrie, cele mai fierbinti si umede luni. Il puteti vizita in lunile decembrie si august, lunile de varf ale sezonului turistic.
Nu exista recenzii din partea turistilor.
Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)
PortalTurism.com este un site cuprinzator creat pentru a oferi informatii calatorilor inainte de a pleca la drum. Aici gasiti cele mai bune oferte de sejururi, circuite, croaziere, cazare la hotel sau pensiuni atat in tara cat si in strainatate, bilete de avion, curse autocar, ghiduri turistice, calendar de evenimente, lista detaliata cu obiective turistice, restaurante, baruri, magazine, stiri din turism si multe altele.
Fie ca sunteti interesati de muzee, arheologie, plaje, drumetii montane, activitati sportive, locuri sacre, istorie, arhitectura, evenimente si festivaluri, frumuseti naturale, turism balnear sau croaziere relaxante, PortalTurism.com este ghidul dumneavoastra! Vacanta ta e aici!
2023 © Portalturism.com. Toate drepturile rezervate. Despre noi | Promovare afacere | Harta website | Termeni & conditii | Contact
Impartaseste-ne parerea ta