Bine ai venit pe pagina de ghid turistic Ankara, Turcia! Aici gasesti date generale Ankara precum: istorie Ankara, clima Ankara si economie Ankara. Rubrica stiati ca Ankara contine curiozitati si lucruri interesante despre Ankara. Daca esti in cautare de cazare in Ankara, poti verifica sectiunea de hoteluri Ankara pentru o lista detaliata a unitatilor de cazare disponibile. Ghidul turistic Ankara este completat de colectia de harti turistice Ankara, evenimente si obiective turistice Ankara, restaurante Ankara, baruri Ankara, magazine Ankara si activitati Ankara.

Vezi harta interactiva Ankara, Turcia

Ankara, Turcia

Vezi unitati de cazare, obiective turistice, restaurante, locuri de distractie, locatii shopping, activitati pe harta interactiva

Din 13 octombrie 1923, atunci cand Turcia si-a declarat independenta de sub ocupatia straina, Ankara a devenit capitala tarii. Cele mai vechi parti ale orasului inconjoara Castelul Ankara. Moscheea Alaeddin se gaseste in interiorul zidurilor sale. Zona castelului a cunoscut o intinerire odata cu renovarea multor case turcesti vechi interesante, cu deschiderea de galerii de arta si restaurante care ofera preparate din bucataria traditionala turceasca.

Ankara are mai multe cladiri si repere istorice, concentrate mai ales in jurul citadelei: Castelul Ankara, Anitkabir, Cengelhan – Rahmi Koc, Muzeul Civilizatiilor Anatoliene, Muzeul Etnografic, Muzeul de Stat de Sculptura si Arta, Moscheea Haci Bayram, Tempul lui Augustus si Baile Romane.

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere