Bine ai venit pe pagina de ghid turistic Edirne, Turcia! Aici gasesti date generale Edirne precum: istorie Edirne, clima Edirne si economie Edirne. Rubrica stiati ca Edirne contine curiozitati si lucruri interesante despre Edirne. Daca esti in cautare de cazare in Edirne, poti verifica sectiunea de hoteluri Edirne pentru o lista detaliata a unitatilor de cazare disponibile. Ghidul turistic Edirne este completat de colectia de harti turistice Edirne, evenimente si obiective turistice Edirne, restaurante Edirne, baruri Edirne, magazine Edirne si activitati Edirne.

Vezi harta interactiva Edirne, Turcia

Edirne, Turcia

Vezi unitati de cazare, obiective turistice, restaurante, locuri de distractie, locatii shopping, activitati pe harta interactiva

Edirne, fostul Adrianopol, este un oras in nord-vestul Turciei europene. Acesta se afla in Campia Tracica si la est de confluenta raurilor Marita, Tundzha si Arda. Orasul a fost cucerit de turci in anul 1362 si devine prima capitala a Imperiului Otoman, intre anii 1365-1453. Orasul s-a dezvoltat la intersectia granitelor a trei state: Turcia, Grecia, Bulgaria.

Acest oras este foarte vechi cu o bogatie culturala cuprinzatoare. Trecutul imperial este ceea ce face ca Edirne sa fie interesant, de la mari complexe imperiale otomane (Moscheea Selimiye) la arhitectura neo-clasica, magazine moderne in centrul orasului, cu toate ca, la intrarea in oras, vei fi intampinat de blocuri de locuinte.

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
Bancu Ileana

bancu-ileana

In dum spre si dinspre Instanbul ,ai curiozitatea sa te opresti sa vezi prima capitala a Imperiului Otoman si mai ales Moscheea Selimye.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum aproape 6 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere