Bine ai venit pe pagina de ghid turistic Istanbul, Turcia! Aici gasesti date generale Istanbul precum: istorie Istanbul, clima Istanbul si economie Istanbul. Rubrica stiati ca Istanbul contine curiozitati si lucruri interesante despre Istanbul. Daca esti in cautare de cazare in Istanbul, poti verifica sectiunea de hoteluri Istanbul pentru o lista detaliata a unitatilor de cazare disponibile. Ghidul turistic Istanbul este completat de colectia de harti turistice Istanbul, evenimente si obiective turistice Istanbul, restaurante Istanbul, baruri Istanbul, magazine Istanbul si activitati Istanbul.

Vezi harta interactiva Istanbul, Turcia

Istanbul, Turcia

Vezi unitati de cazare, obiective turistice, restaurante, locuri de distractie, locatii shopping, activitati pe harta interactiva

Intinzandu-se atat in Asia cat si in Europa, Istanbul – candva cunoscut drept Constantinopol, capitala Imperiului Bizantin si apoi Otoman – a fost timp de secole o rascruce de drumuri plina de viata si cosmopolita. Dar ceea ce e mai izbitor decat intalnirea Estului cu Vestul este juxtapunerea dintre vechi si nou, traditie si modernism.

Hoteluri si turnuri de birouri indraznete, din sticla si beton, se inalta in spatele palatelor istorice vechi; femei in blugi sau haine elegante trec pe strada pe langa altele imbracate in fuste lungi si cu capul acoperit; carute trase de magari concureaza cu Fiat-uri ponosite sau BMW-uri stralucitoare pe strazile zgomotoase ale orasului si Marele Bazar concureaza cu buticurile si mall-urile occidentale.

In zori, cand chemarea muezzin-ului la rugaciune razbate dintre zidurile minaretelor antice, inevitabil veti vedea pe strazi petrecareti proaspat iesiti din baruri si cluburi care abia se duc spre casa, in timp ce altii inghenuncheaza pe covoarele de rugaciune. Ce oras minunat de contraste care coexista!

Recenziile turistilor

Calificativ 3.0 / 5 (bazat pe 1 calificative)
Eftimie George Stefan

eftimie-george-stefan

Cu o populatie cat intreaga Romanie, Istanbul este un oras unic nu doar prin prisma faptului ca este situat geografic pe doua continente.
In Istanbul se negociaza orice. Eu am negociat camera de la hotel, berea la restaurant si absolut orice produs cumparat de oriunde. Niste prieteni au primit o oferta si la farmacie, le-au zis ca daca iau mai multe medicamente le vand mai ieftin.
Bazarul pentru mine a fost doar un loc interesant de plimbare. Daca nu esti fan bijuterii sau marfa contrafacuta nu cumperi nimic. Este ceva gen Dragonu’ Rosu unde se vinde la bucata si pentru mine e enervant tare sa negociez orice si esti obligat sa faci asta daca nu iti doresti sa dai o avere pe un lucru de nimic. (pleaca de la 100$ negociera si se ajunge la 20$)
In Istanbul sunt foarte putine banci/bancomate, ei folosesc foarte mult cash dar spre deosebire de noi nu au multe banci. Am cautat un bancomat pana am renuntat si am schimbat in bazar la o casa de schimb unde toata lumea se plangea ca a fost pacalita, era chiar amuzant.
Moscheea Albastra este o constructie impresionanta unde poti intra doar dupa ce te descalti. Am ramas impresionat de structura din interior a moscheei dar mirosul de picioare mi-a scurtat putin vizita. :)
Am ramas uimit ca se ajunge asa repede in Istanbul, am plecat la 04:00 din Bucuresti si la 14:00 eram acolo.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 9 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere