Bine ai venit pe pagina de ghid turistic Izmir, Turcia! Aici gasesti date generale Izmir precum: istorie Izmir, clima Izmir si economie Izmir. Rubrica stiati ca Izmir contine curiozitati si lucruri interesante despre Izmir. Daca esti in cautare de cazare in Izmir, poti verifica sectiunea de hoteluri Izmir pentru o lista detaliata a unitatilor de cazare disponibile. Ghidul turistic Izmir este completat de colectia de harti turistice Izmir, evenimente si obiective turistice Izmir, restaurante Izmir, baruri Izmir, magazine Izmir si activitati Izmir.

Vezi harta interactiva Izmir, Turcia

Izmir, Turcia

Vezi unitati de cazare, obiective turistice, restaurante, locuri de distractie, locatii shopping, activitati pe harta interactiva

Izmir, fostul oras antic Smirna, este al treilea oras ca marime din Turcia, cu o populatie de aproximativ 2,5 milioane de locuitori, al doilea mare port dupa Istanbul, precum si centru de transport (gara, feribot, aeroport, metrou, autogara).

Izmir este acum un centru comercial modern, dezvoltat, amplasat in jurul unui golf imens si inconjurat de munti. Bulevarde largi, cladiri cu fatada de sticla si centre comerciale moderne cu acoperisuri traditionale din tigla rosie, alaturi de piata din secolul al 18-lea, moschei vechi si biserici, ii confera orasului mai degraba o atmosfera mediteraneana europeana decat traditional turceasca.

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
Bancu Ileana

bancu-ileana

Izmir ,este unul dintre cele mai occidentalizate orașe din Turcia.Anticul Smirna, are astazi unsprezece districte metropolitane, Balçova , Bayrakli, Bornova, Buca, Cigli, Gaziemir, Güzelbahçe , Karabağlar, Karsiyaka, Konak și Narlıdere. Aproape toate aceste așezări sunt astazi cartiere distincte, cu propriile lor caracteristici distincte.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum aproape 6 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere