Bine ai venit pe pagina de ghid turistic Pamukkale, Turcia! Aici gasesti date generale Pamukkale precum: istorie Pamukkale, clima Pamukkale si economie Pamukkale. Rubrica stiati ca Pamukkale contine curiozitati si lucruri interesante despre Pamukkale. Daca esti in cautare de cazare in Pamukkale, poti verifica sectiunea de hoteluri Pamukkale pentru o lista detaliata a unitatilor de cazare disponibile. Ghidul turistic Pamukkale este completat de colectia de harti turistice Pamukkale, evenimente si obiective turistice Pamukkale, restaurante Pamukkale, baruri Pamukkale, magazine Pamukkale si activitati Pamukkale.

Vezi harta interactiva Pamukkale, Turcia

Pamukkale, Turcia

Vezi unitati de cazare, obiective turistice, restaurante, locuri de distractie, locatii shopping, activitati pe harta interactiva

Calciul nu este bun doar pentru oase. Daca ar fi sa ii credem pe numerosii vizitatori ai orasului balnear Pamukkale, el face minuni si asupra muschilor si tendoanelor. ‘Castelul de bumbac’, situat la 19 kilometri nord de Denizli, si-a construit de-a lungul secolelor o reputatie pe baza calitatilor revigorante ale apelor sale bogate in calcar. Formatiunile unice reprezentate de terasele de travertin (carbonat de calciu), piscine si stalactite, care imbratiseaza creasta de deasupra orasului precum o cicatrice alba, au fost create de catre apa minerala calda din zona, care se raceste pe masura ce curge peste marginea falezei, depunandu-si calciul. Este un peisaj ciudat, deosebit de orice altceva veti vedea in Turcia, care acum apare pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Cu mult inainte de UNESCO, romanii au apreciat locul si au construit un oras balnear mare, Hierapolis, pentru a profita de puterile curative ale apei. Boom-ul turistic din anii 1980 si 1990 a avut un efect negativ asupra locului, deoarece o serie de hoteluri de deasupra travertinelor au secat apele lasand terasele uscate si murdare. Intr-o incercare drastica de a salva site-ul, toate hotelurile au fost demolate iar vizitatorii nu mai pot face baie in piscine; cu toate acestea, fluxul de apa este in continuare scazut iar adevaratii vinovati par a fi proprietarii de piscine din satul din vale.

Satul Pamukkale are cateva hoteluri si pensiuni incantatoare. Alte atractii turistice sunt usor accesibile, inclusiv Afrodisias, unul din cele mai importante situri arheologice din Turcia, si Laodicea, una din cele sapte biserici biblice ale Asiei.

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere