Bine ai venit pe pagina de ghid turistic Buyukada, Turcia! Aici gasesti date generale Buyukada precum istorie Buyukada, geografie Buyukada, clima Buyukada, cultura Buyukada si economie Buyukada. Rubrica stiati ca Buyukada contine curiozitati si lucruri interesante despre Buyukada, Turcia. Daca esti in cautare de cazare in Buyukada, poti verifica sectiunea de hoteluri Buyukada pentru o lista detaliata a unitatilor de cazare disponibile. Ghidul turistic Buyukada este completat de colectia de evenimente si obiective turistice Buyukada, restaurante Buyukada, baruri Buyukada, magazine Buyukada si activitati Buyukada.

Vezi harta interactiva Buyukada, Turcia

Buyukada, Turcia

Vezi unitati de cazare, obiective turistice, restaurante, locuri de distractie, locatii shopping, activitati pe harta interactiva

Buyukada este cea mai mare insula dintre Insulele Printilor din Marea Marmara. Ea acopera o suprafata de 5,4 km patrati iar distanta de insula la cel mai apropiat tarm, Maltepe, este de 2,3 km. Buyukada a fost folosita ca o destinatie de exil si ca o regiune monahala in timpul perioadei crestin bizantine sau utilizata ca o inchisoare pentru cei care s-au opus celor de la putere. Una dintre cele mai vechi structuri de pe insula a fost o manastire folosita pentru exilul imparateselor bizantine si pentru clericii care au trait in izolare.

Buyukada este impartita in doua districte: districtul Nizam si cartierul Maden. Insula este formata din doua dealuri cu pante abrupte. Varful situat pe partea de sud a insulei este numit ‘varful Sf.Gheorghe’ iar celalalt se numeste ‘varful lui Hristos’, care este situat pe partea de nord a insulei. Capul Dil Burnu se extinde pentru o distanta de 500 m pe partea de vest a insulei. Satul Nizam este situat pe partea de nord a Dil Burnu si Palaja Yorukali este situat pe partea de sud.

Buyukada a fost cucerita de catre amiralul Baltaoglu Suleyman Beg. Pe insula se afla trei lacase de cult diferite: o moschee, o biserica si o sinagoga – sunt cele mai bune exemple ale unei comunitati diverse. Dupa declararea monarhiei constitutionale in 1908, sultanul Abdulhamid II (1842-1918) a avut ministri si generali care au trait pe insula, unde au construit vile si conace.

In plus, Leon Trotki, un politician proeminent in timpul lui Lenin (1870-1924), a fost exilat din Rusia in timpul perioadei Stalin (1879-1953) si a stat patru ani in Buyukada. In anii 1920, o serie de bielorusi vin la Istanbul, in scopul de a scapa de razboiul civil rus si se stabilesc pe aceasta insula. Aceasta a contribuit la diversitatea culturala si armonia vietii pe insula, care are acum o populatie de peste 7330 persoane.

Unul dintre cele mai importante lacasuri de cult din Buyukada este Manastirea Hristos situata in partea de sus a varfului Isus. De asemenea, pe insula se mai afla Biserica Ayios Dimitros, situata in cartierul Kumsal, unde locuitorii crestini ortodocsi isi organizeaza ceremoniile religioase; o sinagoga evreiesca, situata in cartierul Kumsal, si Moscheea Hamidiye construita de sultanul Abdulhamid al II-lea (1842-1918) in anul 1895. Buyukada este un popular loc de vacanta pe timpul verii, atunci cand primeste si gazduieste zilnic vizitatori de la Istanbul.

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere


Oferte turistice Buyukada