Bine ai venit pe pagina de ghid turistic Budapesta, Ungaria! Aici gasesti date generale Budapesta precum: istorie Budapesta, clima Budapesta si economie Budapesta. Rubrica stiati ca Budapesta contine curiozitati si lucruri interesante despre Budapesta. Daca esti in cautare de cazare in Budapesta, poti verifica sectiunea de hoteluri Budapesta pentru o lista detaliata a unitatilor de cazare disponibile. Ghidul turistic Budapesta este completat de colectia de harti turistice Budapesta, evenimente si obiective turistice Budapesta, restaurante Budapesta, baruri Budapesta, magazine Budapesta si activitati Budapesta.

Vezi harta interactiva Budapesta, Ungaria

Budapesta, Ungaria

Vezi unitati de cazare, obiective turistice, restaurante, locuri de distractie, locatii shopping, activitati pe harta interactiva

Budapesta, capitala Ungariei, este impartita in doua de Dunare. O parte se numeste Buda iar cealalta parte, cea estica se numeste Pesta. Buda este fratele mai mare – strazi pavate si cladiri istorice. Daca traversati raul catre Pesta veti intalni cladiri comerciale – banci, magazine, teatre si Parlamentul.

In timpul celui de-al doilea razboi mondial, nemtii au distrus toate podurile peste Dunare si au separat cele doua asezari. In prezent sunt 9 poduri care leaga cele doua parti ale orasului, cele mai importante fiind: Podul cu lanturi Szechenyi, Podul Elisabeta si Podul Libertatii. Budapesta nu este numai capitala politica si comerciala a tarii, ci si centrul intelectual si cultural. Frumusetea oraselor invecinate, vaile pline de vita de vie, statiunile din est si campiile intinse fac din Budapesta un inceput ideal in descoperirea Ungariei.

Cu o atmosfera unica, tinereasca, o scena a muzicii clasice de top, precum si o viata de noapte foarte animata, din ce in ce mai apreciata de catre tinerii europeni, cu o oferta exceptionala de bai termale naturale, Budapesta este unul din cele mai incantatoare si placute orase din Europa. In 1987, Budapesta a fost adaugata pe lista Patrimoniul Mondial UNESCO pentru semnificatia culturala si arhitecturala ale malurilor Dunarii, pentru Castelul Buda si pentru strada Andrassy.

Recenziile turistilor

Calificativ 4.0 / 5 (bazat pe 1 calificative)
Dimancea Madalina

dimancea-madalina

O capitala foarte frumoasa! Sora mai mica a Vienei! In plus, este foarte aproape de noi si cred ca ar trebui vizitat macar o data in viata! Eu am fost deja de trei ori si de cate ori voi mai avea ocazia, o voi mai face!

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum aproape 8 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere