Vizualizezi pagina obiectivului turistic Acropola din Limenas, Grecia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Limenas, Grecia precum: adresa Acropola, cum ajung la Acropola, program Acropola, preturi Acropola, poze Acropola, localizare pe harta Acropola si alte detalii Acropola.

  • Locatie: Limenas, Thasos, Grecia

Acropolis este situat in partea de sus a primului deal (din cele trei) care are la pioarele lui Agora (piata). Acest deal are o inaltime de 137 m. Acropolis este inconjurat cu ziduri de aparare din marmura. Zidurile Acropolei au fost construite de catre primii locuitori ai insulei. Ei chiar l-au folosit ca trezorerie, pentru a asigura si proteja bogatia orasului, Templul lui Apollo, construit aici. In mai multe perioade, acesta a fost reconstruit, restaurat si amplificat.

Pe al doilea deal se afla templul antic al Atenei construit la inceputul secolului al 5-lea. Pe al treilea deal, in partea de sus se gasesc pesterile lui Pan, protectorul turmelor si pastorilor. Pe peretii pesterii, zeul este reprezentat jumatate om, jumatate animal, cantand din nai. Tot aici, pe Acropola, s-a aflat si un castel medieval inceput de bizantini si finalizat de dinastia genoveza Gattilusi in secolul al 15-lea. Acropola poate fi accesata pe o poteca strajuita de un zid, ce pleaca de la teatrul antic.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Limenas, Grecia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Acropola?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.