Vizualizezi pagina obiectivului turistic Agora Romana din Atena, Grecia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Atena, Grecia precum: adresa Agora Romana, cum ajung la Agora Romana, program Agora Romana, preturi Agora Romana, poze Agora Romana, localizare pe harta Agora Romana si alte detalii Agora Romana.

  • Locatie: Atena, Attica, Grecia
  • Adresa: Adrianou 24 Monastiraki intrare din Adrianou, Theorias & Vrysakiou
  • Transport - metrou: Monastiraki, Thisio; intrare Agora din Polygnotou
  • Website: www.culture.gr
  • Telefon: 210 321 0185
  • Pret: intrare €4, acces gratuit cu Acropole
  • Program: 8am-7pm Mar-Dum, 11am-7pm Lun Apr-Oct, 8am-5pm Nov-Mar

In partea de nord a complexului Acropole se afla trei zone mari deschise – Agora, piata principala a Atenei antice, Agora Romana si Biblioteca lui Hadrian. Va puteti face o buna impresie generala despre Agora din patru puncte de observatie: zidul nordic al Acropolelor, Areopagos, drumul care merge catre est de la Areopagos de-a lungul laturii nordice a Acropolelor si drumul de-a lungul partii nordice a Areopagosului.

Structura detaliata a Agorei poate fi apreciata cel mai bine daca intrati prin poarta nordica din strada Adrianou (langa biserica Sf. Filip) si consultati planul afisat chiar la intrare. Agora a fost excavata de catre arheologi americani intre anii 1931-1941 si 1946-1960, dupa demolarea unui intreg cartier al orasului compus din aproximativ 400 de cladiri construite incepand cu secolul 11, ramasitele fiind incorporate intr-un parc atractiv. Din anul 1970, sapaturile au fost efectuate la nord de calea ferata Pireu, care reprezenta, anterior, limita de excavare si la est de Agora unde, sub un drum modern, sapaturile au scos la lumina drumul antic ce lega Agora de piata romana, impreuna cu cladirile care flancau drumul.

Din perioada miceniana pana la sfarsitul secolului 7 i.Hr. pe acest loc era un cimitir. A inceput sa fie folosit ca o agora in secolul 6, in vremea lui Solon, iar cele mai vechi cladiri au fost ridicate la capatul vestic, sub dealul Agora. Ulterior a ramas pentru multe secole, centrul vietii publice a orasului, ridicandu-se cladiri noi in permanenta si, de multe ori, pe locul celor mai vechi. In anul 267 d.Hr. au fost distruse numeroase cladiri iar in anul 400 a fost construit un nou Gimnaziu care a servit ca Universitate a Atenei pana in 529. Templul lui Apollo Patroos de la capatul vestic al Agorei a fost construit in secolul 4 i.Hr. peste ruinele cladirilor distruse de razboaiele persane si dedicat lui Apollo, stramas al ionienilor.

Imaginea cultului lui Apollo si Euphranor din templu este acum la Stoas of Attalos. In anexa templului s-a tinut cel mai timpuriu recensamant al populatiei Atenei. Imediat, spre nord, se afla fundatiile unui mic sanctuar al lui Zeus Phratrios si Athena Phratria, datand din secolul 4 i.Hr.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Atena, Grecia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Agora Romana?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.