Vizualizezi pagina obiectivului turistic Alcatraz din San Francisco, Statele Unite ale Americii. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la San Francisco, Statele Unite ale Americii precum: adresa Alcatraz, cum ajung la Alcatraz, program Alcatraz, preturi Alcatraz, poze Alcatraz, localizare pe harta Alcatraz si alte detalii Alcatraz.

  • Locatie: San Francisco, California, Statele Unite ale Americii
  • Website: www.alcatrazcruises.com www.nps.gov/alcatraz
  • Telefon: Alcatraz Cruises: 415-981-7625
  • Pret: ziua adult/copil/familie $26/16/79, tururi nocturne adult/copil $33/19.50
  • Program: call center 8am-7pm, feriboturile pleaca de la Pier 33 la fiecare 30 minute intre 9am-3:55pm, tururi nocturne intre 6:10pm & 6:45pm

Situata in mijlocul golfului San Francisco, insula Alcatraz este cel mai bine cunoscuta ca locul penitenciarului infam in care au fost inchisi unii din cei mai notorii criminali ai Statelor Unite.

Primul european care a descoperit micuta insula a fost ofiterul spaniol de marina Juan Manuel de Ayala, care, in 1775, a numit insula ‘Isla de los Alcatraces’ dupa numeroasele pasari marine de pe insula stancoasa. Un alt nume comun pentru Alcatraz este ‘The Rock’ (Stanca), deoarece insula de 9 hectare nu este decat o stanca mare. Initial aici nu exista nici un fel de sol, pamantul fiind transportat pe insula la inceputul secolului 20, pentru ca gardienii inchisorii sa creeze o gradina.

Datorita locatiei sale strategice, armata a construit un fort aici in anii 1850 pentru a apara golful. Tot in acea perioada, aici a fost construit si cel mai vechi far de pe coasta de vest a Statelor Unite. Acesta a fost inlocuit in anul 1909 de catre turnul care inca poate fi vazut azi. In anul 1907, fortul a fost transformat intr-o inchisoare militara, care si-a castigat rapid reputatia de a fi dura. In anii 1920-1930, in perioada gangsterilor, agentiile federale au decis ca insula Alcatraz este locul ideal pentru infractori notorii ca Al Capone. Asa ca locatia a fost preluata de guvernul federal in anul 1933 si a devenit un penitenciar federal anul urmator. Si-a pastrat aceasta functie pana in anul 1963 cand a devenit prea costisitoare pentru a fi mentinuta.

Inchisoarea a devenit faimoasa pentru detinutii sai notabili: Al Capone, Bill ‘Mitraliera’ Kelly, Alvin ‘Infioratorul’ Karpis – un partener al celebrei Ma Barker, sau ‘Omul-pasare’ Robert Stroud. Pentru a-i putea tine sub control pe acesti prizonieri de temut, infractorii erau nevoiti sa stea in celula intre 16 si 23 de ore pe zi si nu aveau voie sa vorbeasca intre ei. Cei care faceau probleme isi pierdeau privilegiile, cum ar fi dreptul la vizita. Cei mai rai erau plasati in celule de izolare, unde nu aveau niciun privilegiu si de unde puteau iesi doar 10 minute pe saptamana pentru a face un dus.

Inchisoarea Alcatraz a fost bine cunoscuta drept inchisoarea de unde nimeni nu putea evada si, in ciuda numeroaselor incercari, nimeni nu a parasit cu succes insula in cei 29 de ani de functionare. Pentru a-i impiedica pe detinuti sa evadeze, insula era protejata de sarma ghimpata, turnuri de veghe si usi controlate de la distanta. Dar ceea ce facea din orice incercare de scapare un demers periculos erau apa foarte rece si curentii foarte puternici ai golfului din jurul insulei.

Cea mai faimoasa incercare de evadare din Alcatraz a apartinut fratilor Anglin si lui Frank Morris; o versiune dramatizata a evadarii o reprezinta filmul ‘Evadare din Alcatraz’ din 1979. Desi cei trei tovarasi au reusit sa plece de pe insula, cel mai probabil ei s-au inecat in golf, neexistand urme ca ei ar fi ajuns pe uscat.

Desi insula Alcatraz este posesiune federala, vizitatorii trebuie sa-si rezerve transferul pe insula printr-o companie privata si cu mult timp inainte, in special vara, cand tururile sunt suprasolicitate. Majoritatea acestor tururi contin un ghid audio al celulelor inchisorii, un fel de tur auto-ghidat. Vizitatorii pot explora si zona din jurul inchisorii, unde pot vedea indeaproape plantele si pasarile native.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in San Francisco, Statele Unite ale Americii? Doresti sa te cazezi in apropiere de Alcatraz?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.