Vizualizezi pagina obiectivului turistic Amfiteatrul Roman din Pula, Croatia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Pula, Croatia precum: adresa Amfiteatrul Roman, cum ajung la Amfiteatrul Roman, program Amfiteatrul Roman, preturi Amfiteatrul Roman, poze Amfiteatrul Roman, localizare pe harta Amfiteatrul Roman si alte detalii Amfiteatrul Roman.

  • Locatie: Pula, Istria, Croatia
  • Adresa: Flavijevska Centrul Orasului
  • Telefon: tel, info: 052 219 028
  • Pret: adult/redus 20/10
  • Program: 08:00-21:00 Mai-Sep, 08:30-16:30 Oct-Apr

Amfiteatrul roman din Pula este a sasea cea mai mare arena romana existenta si astazi si unul din cel mai bine conservate monumente romane din Croatia. Arena din Pula a fost construita in secolul 1 si are o capacitate de 26.000 de spectatori. In secolul 15 au fost luate multe pietre din amfiteatru pentru a se construi case si alte structuri in oras, dar, din fericire, aceasta practica a fost stopata inainte ca toata arena sa fie distrusa. Astazi ea reprezinta o atractie turistica populara a Croatiei si este folosita pentru diverse festivaluri si spectacole organizate in perioada verii.

Situat intr-un punct dominant cu vedere la portul comercial, in spatele gradinilor cu lauri, stejari si pini, Amfiteatrul din Pula a fost construit in afara orasului antic, pe drumul principal care a dus de la Pula la Aquileia si Roma (Via Flavia) in timpul domniei lui Augustus, apoi extins in timpul domniei lui Claudius si finalizat in timpul domniei lui Flavian (secolul 1 i.Hr. anii 41-56 d.Hr.), cu piatra din carierele de la marginea orasului. In timpul domniei lui Vespasian a fost extins din nou.

Amfiteatrul a fost folosit in timpul bataliilor navale si pentru lupte cu gladiatori. Pula are privilegiul de a pastra amfiteatrul roman cu trei nivele intact la exterior si cu patru turnuri in fiecare cadran. Amfiteatrul din Pula este monumentul cel mai impresionant al Istriei romane. In timpul Republicii Venetiene a fost folosit ca sursa de piatra pentru constructiile ridicate in oras. In timpul domniei lui Napoleon, Arena a fost restaurata. Astazi, Amfiteatrul este folosit pentru montarea pieselor de teatru si prezentarea de concerte, iar in fiecare an gazduieste Festivalul de Film din Pula.

Amfiteatrul este compus din doua serii de arce suprapuse si etajul al treilea consta dintr-un perete cu deschideri patrate. Arena din Pula consta dintr-un spatiu de lupta, scena sau sala de douazeci si cinci de mii de spectatori, asezati pe coridoare circulare interconectate si camera subterana pentru colectarea apelor pluviale. Exista patru turnuri verticale de scari de comunicare intre cele doua etaje superioare.

In anii treizeci este partial reinnoita si devine sala de spectacole de teatru de opera si alte evenimente publice, in timp ce in anul 1950 se deschide epoca de spectacole in aer liber de vara si evenimente muzicale, filme si sport. In subsolurile Arenei puteti vizita expozitia permanenta cu privire la cultivarea de struguri si masline. Pe Via Kandler, chiar langa arena, s-a descoperit cel mai mare ‘rezervor’ de amfore din lume, multe fiind inca pe site, iar altele sunt parte a expozitiei permanente a arenei.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Pula, Croatia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Amfiteatrul Roman?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.