Vizualizezi pagina obiectivului turistic Ansamblul Bisericii Sf Adormire a Maicii Domnului din Turches din Sacele, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Sacele, Romania precum: adresa Ansamblul Bisericii Sf Adormire a Maicii Domnului din Turches, cum ajung la Ansamblul Bisericii Sf Adormire a Maicii Domnului din Turches, program Ansamblul Bisericii Sf Adormire a Maicii Domnului din Turches, preturi Ansamblul Bisericii Sf Adormire a Maicii Domnului din Turches, poze Ansamblul Bisericii Sf Adormire a Maicii Domnului din Turches, localizare pe harta Ansamblul Bisericii Sf Adormire a Maicii Domnului din Turches si alte detalii Ansamblul Bisericii Sf Adormire a Maicii Domnului din Turches.

  • Locatie: Sacele, Brasov, Romania

Ansamblul Bisericii Sf. Adormire a Maicii Domnului din Turches a fost ridicat in secolele XVIII-XIX si cuprinde Biserica Sf. Adormire a Maicii Domnului, scoala veche si zidul de incinta cu turn de poarta.

Biserica a fost ridicata langa o biserica de lemn din anul 1650 si este inscrisa pe lista monumentelor istorice.

Locul altarului acesteia este marcat de o cruce de piatra. Biserica are un plan trilobat, cu pridvor surmontat de turnul-clopotnita. Naosul este acoperit cu bolta semicilindrica cu penetratii.

Decoratia interioara cu pictura murala dateaza din secolul al XVIII lea si a fost realizata de Ion Nicolae si Alexandru din Sasaus.

Biserica a fost pictata in intregime si in exterior, dar in anul 1877 a fost spoita cu var in interior si exterior, pictura ramanand asa pana in anul 1939, cand a fost restaurata.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Sacele, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Ansamblul Bisericii Sf Adormire a Maicii Domnului din Turches?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Vila Ambient
Cristian, Brasov

Vezi pagina unitatii de cazare Vila Ambient

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.