Vizualizezi pagina obiectivului turistic Ansamblul Brancovenesc din Potlogi, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Potlogi, Romania precum: adresa Ansamblul Brancovenesc, cum ajung la Ansamblul Brancovenesc, program Ansamblul Brancovenesc, preturi Ansamblul Brancovenesc, poze Ansamblul Brancovenesc, localizare pe harta Ansamblul Brancovenesc si alte detalii Ansamblul Brancovenesc.

  • Locatie: Potlogi, Dambovita, Romania

Palatul de la Potlogi a fost construit in anul 1698 de catre Constantin Brancoveanu pentru fiul sau, Constantin, si este asezat in centrul incintei ansamblului brancovenesc, fiind inconjurat de gradini.

In estul ansamblului se aflau ruinele casei vechi construite inainte de 1683 si biserica Sfantului Dumitru, fosta paraclis.

Biserica a fost construita de Constantin Brancoveanu in anul 1683 si este o replica a Bisericii Doamnei din Bucuresti, construita in aceasi perioada, insa inainte sa apara in arhitectura stilul brancovenesc.

Palatul Brancovenesc de la Potlogi este un monument valoros de arhitectura romaneasca medievala, pastrandu-si aspectul si proportiile initiale. Imbina rolul de locuinta cu cel de resedinta domneasca, lucru subliniat prin crestera numarului si dimensiunilor camerelor cu destinatie aulica si prin sporirea bogatiei decorative, in acord cu noile gusturi.

In prezent, Ansamblul Brancovenesc de la Potlogi este inclus intr-un amplu program de restaurare, urmand sa fie refacute casa veche, curtea slujitorilor, gradinile si helesteul.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Potlogi, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Ansamblul Brancovenesc?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.