Vizualizezi pagina obiectivului turistic Ansamblul Castelul Lazar din Lazarea din Gheorgheni, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Gheorgheni, Romania precum: adresa Ansamblul Castelul Lazar din Lazarea, cum ajung la Ansamblul Castelul Lazar din Lazarea, program Ansamblul Castelul Lazar din Lazarea, preturi Ansamblul Castelul Lazar din Lazarea, poze Ansamblul Castelul Lazar din Lazarea, localizare pe harta Ansamblul Castelul Lazar din Lazarea si alte detalii Ansamblul Castelul Lazar din Lazarea.

  • Locatie: Gheorgheni, Harghita, Romania

Ansamblul Castelul Lazar se afla in localitatea Lazarea, judetul Harghita si este declarat monument istoric de interes national, fiind construit in anul 1532.

Ansamblul este alcatuit din castel si incinta fortificata (1631 – 1632), stilul arhitectural al acestora, imbinand stilul romanic, cu cel gotic si cel renascentist.

Constructia este una impozanta: scara are dimensiuni impresionante, bastioanele sunt decorate cu inscriptii, blazoanele si cornisa sunt pictate dupa stilul renascentist. In interior, peretii erau decorati cu figuri antropomorfe si zoomorfe, bosaje de colt si frize pictate.

In partea de nord-vest a fost construita brutaria si bucataria iar inchisoarea chiar in centrul curtii. Forma castelului a fost definitivata in timpul lui Lazar Istvan.

In anul 1742, a fost ridicata ultima constructie insemnata, Casa Doamnei, apartinand stilului baroc.

Din anul 1967, castelul a inceput sa fie renovat iar in prezent, este un important centru de creatie si gazduieste obiectele de arta donate de catre artistii participanti la taberele de creatie ce au loc aici.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Gheorgheni, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Ansamblul Castelul Lazar din Lazarea?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.