Vizualizezi pagina obiectivului turistic Ansamblul de Situri Arheologice Comana de Jos din Apata, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Apata, Romania precum: adresa Ansamblul de Situri Arheologice Comana de Jos, cum ajung la Ansamblul de Situri Arheologice Comana de Jos, program Ansamblul de Situri Arheologice Comana de Jos, preturi Ansamblul de Situri Arheologice Comana de Jos, poze Ansamblul de Situri Arheologice Comana de Jos, localizare pe harta Ansamblul de Situri Arheologice Comana de Jos si alte detalii Ansamblul de Situri Arheologice Comana de Jos.

  • Locatie: Apata, Brasov, Romania

Comana de Jos este o localitate din comuna brasoveana Comana, cuprinsa intre apele Oltului si Carpatii Meridionali. A fost pentru prima data atestata documentar in anul 1462.

Cercetarile arheologice efectuate pe raza comunei Comana au demonstrate existenta unui material arheologic diversificat. Cele mai importante cercetari au fost facute in zonele: Gruiul Vacarului, Dupa Suri, Dealul Helesteului, Pe Ghinisoare, Intre Poduri, Dealul Slaninii si Punctul Lazuri.

Cele mai valoroase descoperiri constau in obiecte din ceramica si metal, datate din epoca fierului, bronzului, epoca romana, epoca migratiilor secolului al IV-lea si epoca medievala.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Apata, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Ansamblul de Situri Arheologice Comana de Jos?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.