Vizualizezi pagina obiectivului turistic Ansamblul Monumental Calea Eroilor din Targu Jiu, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Targu Jiu, Romania precum: adresa Ansamblul Monumental Calea Eroilor, cum ajung la Ansamblul Monumental Calea Eroilor, program Ansamblul Monumental Calea Eroilor, preturi Ansamblul Monumental Calea Eroilor, poze Ansamblul Monumental Calea Eroilor, localizare pe harta Ansamblul Monumental Calea Eroilor si alte detalii Ansamblul Monumental Calea Eroilor.

  • Locatie: Targu Jiu, Gorj, Romania

Ansamblul Monumental Calea Eroilor se afla in centrul orasului Targu Jiu si a fost realizat de Constantin Brancusi, astazi fiind un complex sculptural cuprins in patrimoniul UNESCO.

Liga Nationala a Femeilor Gorjene, prin intermediul presedintei acesteia, Aretia Tatarascu, a pus umarul pentru a aduce ansamblul in iarna anului 1934, din atelierul sculptorului din Paris.

Ansamblul este alcatuit dintr-o suita de sculpturi simbolice: Masa Tacerii, Aleea Scaunelor, Poarta Sarutului si Coloana Infinitului, fiind singurele opere de arta ale lui Brancusi expuse in aer liber.

Acestea au fost plasate pe un ax ce strabate orasul pe o distanta de 1.759 metri. Biserica Sfintii Apostoli Petru si Pavel situata pe axul Caii Eroilor, a fost integrata in structura monumentului, nu numai simbolic, ci si compozitional, Poarta Sarutului a fost amplasata de asa maniera incat o persoana asezata la Masa Tacerii si privind peste lintou, sa poata vedea crucea bisericii, suprapusa peste axul Coloanei.Sursa


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Targu Jiu, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Ansamblul Monumental Calea Eroilor?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 5.0 / 5 (bazat pe 1 calificative)
romeo j

romeo-j

In parcul municipal din TG. Jiu se afla o adevarata comoara a neamului Poarta Sarutului, Aleea Scaunelor si Masa Tacerii. Patrimoniu national dar si patrimoniu UNESCO.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 5 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.