Vizualizezi pagina obiectivului turistic Apeductul lui Valens din Istanbul, Turcia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Istanbul, Turcia precum: adresa Apeductul lui Valens, cum ajung la Apeductul lui Valens, program Apeductul lui Valens, preturi Apeductul lui Valens, poze Apeductul lui Valens, localizare pe harta Apeductul lui Valens si alte detalii Apeductul lui Valens.

  • Locatie: Istanbul, Turcia
  • Adresa: Atatürk Bulvarı, Zeyrek
  • Transport - tramvai: Aksaray

Apeductul lui Valens se afla in Istanbul, in cartierul Fatih si se intinde in valea dintre colinele ocupate astazi de Universitatea din Istanbul si Moscheea Fatih. Marturie a epocii bizantine si construit din piatra luata din zidurile Khalkedon in timpul domniei Imparatului Valens, apeductul Bozdogan se afla pe Bulevardul Ataturk in zona Sarachane. In timpul domniei Imparatului Bizantin Theodosius I (370-395), apeductul a fost legat de sursele de apa din afara Istanbulului, ramanand singurul apeduct antic existent si azi in mijlocul fostului Constantinopol. Apeductul lui Valens a avut o lungime de 971 de metri si o inaltime maxima de aproximativ 29 de metri (63 de metri deasupra nivelului marii).

Apeductul lui Valens a colectat initial apa de pe pantele dealurilor dintre Kagithane si Marea Marmara si a fost unul dintre punctele terminale ale unui sistem de apeducte si canale, care a atins in cele din urma peste 250 de kilometri lungime totala de-a lungul muntilor din Tracia – cel mai lung sistem disponibil din antichitate. Odata ajunsa in oras, apa a fost depozitata in trei rezervoare deschise si peste o suta de cisterne subterane, cum ar fi Basilica Cisterna, care are o capacitate totala de peste 1 milion de metri cubi. In timpul domniei lui Suleyman Magnificul (1520-1566), prin acest apeduct treceau apele raului Halkal.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Istanbul, Turcia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Apeductul lui Valens?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.