Vizualizezi pagina obiectivului turistic Arboretumul Simeria din Simeria, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Simeria, Romania precum: adresa Arboretumul Simeria, cum ajung la Arboretumul Simeria, program Arboretumul Simeria, preturi Arboretumul Simeria, poze Arboretumul Simeria, localizare pe harta Arboretumul Simeria si alte detalii Arboretumul Simeria.

  • Locatie: Simeria, Hunedoara, Romania

Arboretumul Simeria (Parcul dendrologic Simeria) reprezinta o rezervatie dendrologica si peisagistica ce cuprinde cea mai veche si mai importanta colectie de plante lemnoase de pe teritoriul Romaniei. Este situat pe raza orasului Simeria, la 10 km de Deva.

Parcul dendrologic are o suprafata de circa 70 ha si peste 2000 de taxoni, clasandu-se pe locul 3 in Europa si locul 11 in lume, conform Enciclopediei Britannica. A fost declarat inca din anul 1954 “monument al naturii” si cuprinde numeroase peisaje-unicat cu arbori exotici rari sau arbori giganti, lacuri si izvoare, poieni.

O vizita la Arboretumul Simeria echivaleaza cu parcurgerea florei lemnoase din mai multe spatii geografice: circa 14% fiind specii europene, 25% nord-americane, 47% asiatice, restul speciilor fiind comune pentru 2 sau 3 continente.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Simeria, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Arboretumul Simeria?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Vila Royal
Deva, Hunedoara

Vezi pagina unitatii de cazare Vila Royal

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.